İsrail Doğu Kudüs'te 3 Bin Filistinliyi Evsiz Bıraktı!

Doğu Kudüs'te tüm dünyaya karşı çıkarak Filistinlilere eziyet etmeye devam eden İsrail 3 bin Filistinliyi evsiz bıraktı! Detaylar haberimizde.

Doğu Kudüs'te tüm dünyaya karşı çıkarak Filistinlilere eziyet etmeye devam eden İsrail 3 bin Filistinliyi evsiz bıraktı! Detaylar haberimizde...

Amerikan Başkanı Trump'tan aldığı destek ile tüm dünyaya karşı çıkan İsrail Kudüs'te devlet terörü estirmeye devam ediyor.



İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından açıklanan verilere göre 15 yıllık süreç boyunca 3 bin Filistinli evsiz kaldı.



Binlerce Ev "Ruhsatsız Olduğu" Gerekçesi İle Yıkılacak



2004 yılından bu yana İsrail hükümeti tarafından 2 bin 927 kişi evsiz kalırken binlerce evin de ruhsatsız olduğu gerekçesi ile yıkılma riski ile karşı karşıya olduğu duyuruldu.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi tarafından söz konusu dönemde 830 ev yıkılırken yine aynı belediye tarafından yapılan baskılar nedeni ile 120 ev de kendi sahipleri tarafından yıkılmak zorunda kalındı.



Bu evlerde yaşayan 1.574'ü çocuk olmak üzere toplam 2 bin 927 kişi evsiz kaldı. İşin daha da kötü olan yanı ise İsrail yönetiminin yıkmış olduğu bazı evlerde yıkım ücretini de evi yıkılan kişilerden tahsil etmesi olarak gösterildi.



Filistinlilerin bazıları bu yüksek tutarı ödemeyecekleri nedeni ile evlerini kendi elleri ile yıkmak zorunda kalırken 1967 yılından bu yana Filistin'de yıkılan ev sayısının 5 bini aştığı belirtiliyor.



Emlak365.com



Gündem Haberleri