İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da Namaz Kılan Filistinlilere Saldırdı: 150 Yaralı!

Mescid-i Aksa'da İsrail polisi tarafından namaz kılan cemaate saldırı düzenlendi. Önce ses bombaları ile ibadetlerini yapan Filistinlilere saldıran İsrail polisi daha sonra sert şekilde müdahalede bulunarak 150 Filistinliyi yaraladı. İsrail'in bu saldırısına Türkiye'den sert tepkiler verildi.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'da bulunan Kılbe Mescidi'ne saldırı düzenledi. Saldırı sırasında mescit içerisinde namaz kılan çok sayıda Filistinli yaralandı. Edinilen bilgilere göre İsrail polisi Harem-i Şerif'teses ve gaz bombaları kullanarak namaz kılan cemaati dağıtmaya çalıştı. Yaşanan saldırı bir anda çatışmaya dönerken İsrail polisi tarafından 150 civarında Filistinli yaralandı.

İSRAİL POLİSİ NAMAZ KILAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Ayrıca gelen son dakika bilgilerine göre Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'nda da İsrail polisi tarafından Filistinlere saldırı düzenlendi. Filistinlilerin giriş yapmasına izin vermeyen İsrail polisi sert şekilde müdahale etti. Kadın ve çocuk demeden saldıran İsrail polisi bir defa daha bölgede şiddetin sebebi oldu.

İsrail polisinin yatsı namazı sırasında Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Kıble Mescidi'ne ses bombaları ile saldırıp ardından plastik mermiler kullandıkları bildirildi. İsrail polislerinin saldırıları neticesinde Anadolu Ajansı'nın Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz'ın da yaralandığı açıklandı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ YAĞDI

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıya Türkiye'den de tepkiler yağdı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir açıklama yaparak, “Her Ramazan ayında olduğu gibi yine İsrail'in şiddet ve zulmünün arttığını görüyoruz. Bu gece mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate saldırının adı devlet terörüdür. Bugün şiddet ve zulüm eken yarın zannetmesin ki huzur biçecektir! Mescid-i Aksa'daki terörü kınıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da tepkisini, “İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemeye devam etmektedir. Dünya bu işgale ve hukuksuzluğa göz yummaya devam ettikçe İsrail zulmünü sürdürecektir. Hiçbir kutsala sayısı olmayan israil'in ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya saldırısını kınıyorum.” açıklamasıyla gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bir açıklama yayınlayarak, “İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısını kınıyorum. Mübarek Ramazan ayında ibadetlerini yapan insanların hedef alınması insanlıkla bağdaşmamaktadır. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Tüm dünya duysun ki Türkiye Filistin halkının haklı davasının yanındadır.” dedi.

Gündem Haberleri