İşsizlik Maaşı Nereden Alınacak? 2020 Mart Ayı İşsizlik Maaşları PTT İle Eve Mi Gelecek?

Koranavirüs tedbir kararları kapsamında İŞKUR işsizlik maaşları için de yeni bir düzenlemeye gidildi.

Koranavirüs tedbir kararları kapsamında İŞKUR işsizlik maaşları için de yeni bir düzenlemeye gidildi. Mart 2020 kapsamında işsizlik sigortası ödemesi için PTT şubeleri üzerinden ödeme yapılacağı açıklandı. İşsizlik maaşı ne zaman alınacak, İşsizlik maaşı PTT için başvuru nasıl yapılacak, PTT internet üzerinden işlemler online nasıl yapılacak? İşsizlik maaşı evlere dağıtılacak!

PTT şubeleri koranavirüs salgını nedeni ile kapatılınca gözler işsizlik maaşları için yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti.



İŞKUR ve PTT tarafından yapılan ortak bilgilendirme açıklaması ile işsizlik maaşı Mart 2020 ödemeleri için evlere ödeme yapılacağı duyuruldu.



İŞSİZLİK MAAŞI EVE Mİ GELECEK?



PTT A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklama ile işsizlik maaşı için ödemelerin evlere dağıtılacağı ya da isteyen kişilerin sistem üzerinden talep oluşturarak PTT bank şubesi ve kendi banka hesaplarına aktarabilecekleri açıklandı.



Yapılan açıklamada "Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.



Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz" ifadelerine yer verildi.



İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI SMS NUMARASI PTT LİNKİ GÜNCELLEME NASIL YAPILACAK?



Süreçte mutlaka yapılması gereken şey işsizlik maaşı alan kişilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattını arayarak sistem üzerinden cep telefonu numarası güncellemesi talebi oluşturmak.



Cep telefonu numarası güncel olan yani kayıt olurken vermiş olduğu cep telefonu numarasını kullanmaya devam edenlerin böyle bir işlem yapmasına gerek olmayacak. Bu kişilere sistem otomatik olarak işsizlik maaşı için PTT kodu yollayacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri