İşsizlik patladı, izdiham yaşandı: 384 kişilik ilan için 3 bin 233 başvuru!

İstanbul Adalet Sarayı en yoğun günlerinden birini yaşadı. 384 kişi için açılan kadroya 3 bin 233 kişi başvuru yaptı. Yoğun kalabalıktan yansıyan görüntüler gündem oldu.

İstanbul Adalet Sarayı, tarihinin en kalabalık günlerinden birini önceki gün yaşadı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 1 Mart 2022 tarihli Sözleşme Personel Alımı ilanı için uygulama sınavları yapılıyor. Adliye'de sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk ağızları açık bıraktı.

384 kişilik kadroya 3 bin 233 başvuru yapıldı

Adalet Bakanlığı kadrosunda çalışmak için sıraya giren binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı adaylar ise sıranın kendisine gelmesini kucağında çocuğuyla bekledi.

Bazı adaylar ise yanlarında klavye getirerek sınavdan öne pratik yapmaya başladı. Adalet Bakanlığı bünyesine alınacak 384 katip için birbirleriyle yarışan adaylar, gruplar halinde sınav odasına alınarak sınava tabi tutuldu. Adayların 3 dakika içerisinde 90 doğru kelime yazmaları isteniyor. Bu aşamayı geçen kişiler sözlü sınava girmeye hak kazanıyor.

Görüntüler gündem oldu

İstanbul Adalet Sarayı'nda adayların sınavı beklediği görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu. Kalabalık izdihama neden olurken, adliye en yoğun günlerinden birini geçirdi.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Daire Başkanlığı'nın Sözleşmeli Personel Alımı ilamı gereğince, İstanbul Adliyesi için 308 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için ise 7 olmak üzere toplam 315 zabıt katibi alınacağı daha önce duyurulmuştu. Bunun yanında İstanbul Adliyesi için 64, Gaziosmanpaşa Adliyesi için ise 5 kişi olmak üzere toplam 69 icra katibi alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı'nın toplam 384 kişilik kadro açtığı ilana 3 bin 233 kişi tarafından başvuru yapılması ise dikkatleri çekti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri