İstanbul, Ankara, İzmir 2022 Büyük Küçük Ramazan Pidesi Fiyatları Belli Oldu

Ekmeğe yapılan zamların ardından 2022 yılı Ramazan Pidesi fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Fırıncılar odasından yapılan açıklama ile Ramazan'da pidelerin kaç TL'ye satılacağı açıklandı.

Un fiyatları başta olmak üzere birçok üründe artan fiyatlar pide fiyatlarına da yansıdı. 2 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Ayında pide fiyatlarının ne kadar olacağına dair ilk açıklama geldi.

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2022'DE KAÇ TL OLDU?

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinin ilk sırasında Ramazan Pidesi geliyor. İftar sofralarının baş tacı olan Ramazan Pidesinin fiyatlarının 2022 yılında ciddi bir oranda artması bekleniyordu. Ekmeğe yapılan zamların ardından pide fiyatlarının ne kadar olacağına dair sorular ise İstanbul Fırıncılar Odasından gelen açıklama ile yanıt vuldu.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin yapmış oldğu açıklamasında 330 gram sade pidenin 6 TL olacağını açıkladı. Bunun yanında 330 gram susamlı ve yumurtalı pide fiyatı ise 7.5 TL olarak açıklandı. 415 gram sade pide 7.5 TL'ye satılacak. 415 gram büyük boy susamlı yumurtalı pide ise 9 TL'den müşterilere sunulacak.

2021 yılında ise sade 330 gram pide fiyatı 4 TL'ydi. 2022'de bu rakam 6 TL olarak açıklanmış oldu.

Maliyet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin "Her geçen gün maliyetler yükseliyor. Dolayısıyla aldığımız fiyat da parça parça bitmiş oluyor" dedi. Açıklamasının devamında yeni zamlar olabileceği uyarısında da bulunan Çevik "Devlet destekli un 220 TL, piyasa fiyatı 450 TL. Yüzde 100 zamlı. İki katı yani. Eğer TMO desteklemeye devam ederse pidede belirlenen bu fiyatlar kurtarır. Devam etmezse kurtarmaz." dedi. Devletin desteğini Mayıs ayına kadar kesmemesi bekleniyor.

Gündem Haberleri