İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB 500 Bin Aileye Gıda Yardım Paketi Dağıtacak!

İBB 500 bin gıda paketi yardımı için harekete geçti! İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıtmak için harekete geçen Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB ihale sürecini tamamladı.

İBB 500 bin gıda paketi yardımı için harekete geçti! İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıtmak için harekete geçen Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB ihale sürecini tamamladı. Peki, İBB gıda kolisi paketi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılacak, yardım talebi nereden iletilecek, 500 bin koli kimlere dağıtılacak? Detaylar haberimizde...

Korana virüs nedeni ile maddi zorluğa düşen kişilere yardımlar devam ediyor. Sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden yapılan yardımların yanı sıra belediyelerde kendi bünyelerinde yardımlara devam ediyor.



İBB GIDA YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GIDA PAKETİ YARDIM KOLİSİ BAŞVURU FORMU LİNKİ!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım kolisi başvurusu için internet üzerinden başvuru yapılırken yine telefon numarası üzerinden yapılabilecek.



İnternetten İBB yardım kolisi başvurusu yapmak için BURAYI TIKLAYIN....



Telefon ile başvuruda bulunmak isteyen kişilerin ise İBB Alo Beyaz Masa telefon numarası olan Alo 153 hattını aramaları yeterli olacak.



İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GIDA YARDIMI PAKETİ İÇERİSİNDE NELER VAR?



Yetkililer tarafında yapılan açıklamaya göre yardım kolileri 3 farklı kademede yer alacak. İhtiyaç sahiplerine erzak kolisi hazırlanırken gelir durumları temel alınacak.



Her kolinin içerisinde en az birer tane 1 litrelik sıvıyağ, makarna, çay, nohut salça, pirinç, un, şeker ve çay yer alacak. Kademe yükseldikçe kolinin içerisinde yer alan ürünlerin miktarı artacak. Örneğin 3 makarna ya da 2 litre sıvıyağ pakette yer alacak.



İlk olarak en az yardım miktarı bulunan 3. etap erzak kolisi dağıtılacak. 300 bin aileye dağıtılan bu yardımın ardından 150 bin aileye ise 2. grup gıda paketi kolisi dağıtılacak. Son olarak ise 50 bin gıda paketi tedbir amaçlı İBB yönetimi tarafından tedbir amaçlı elde tutulacak ve krizin devam etmesi durumunda ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri