İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) KPSS 70 Puan ile 100 Memur Alımı Yapıyor! En Az Lise Mezunu Olmak Yeterli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2022 memur alım ilanı yayımlandı. 70 puan ile farklı kadrolarda yapılacak alımlara başvuru için en az lise mezunu olmak yeterli. İşte ilan detayları.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KPSS puan esasına dayalı olmak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların mezun oldukları eğitim durumuna göre KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca ilana başvurularda en az lise mezunu olmak şartı aranıyor. Alımlar memur, istatistikçi, kütüphaneci, mimar, mühendis, peyzaj mimarı, şehir plancısı, tekniker, teknisyen, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyeni kadrolarında yapılacak. İlanlara hem kadın hem de erkek adayların başvuruları kabul edilecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların genel ve özel bazı başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Genel başvuru şartları arasında;

*Türk vatandaşı olmak

*Kamu haklarından mahrum olmamak

*Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak

*Görevini devamlı yapmasına engel akıl sağlığı bulunmamak

*Her bir kadro için istenen diğer özel şartları taşıyor olmak

BAŞVURU ESNASINDA GEREKEN BELGELER

*Nüfus cüzdanı ya da kimlik fotokopisi

*Diploma veya mezuniyet belgesi aslı ve noter onaylı örneği

*KPSS sonuç belgesinin çıktısı

*Erkek adaylar için askerlik durum belgesi

*Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu olmadığını belgelemek

*Biyometrik fotoğraf

SÖZLÜ SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personel alım sınavına başvuru yapacak adayların gereken belgeler ile 27 Haziran- 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında (https://www.turkiye.gov.tr/ibb-is-basvurusu) adresi üzerinden online olarak ya da şahsen veya posta yoluyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekiyor.

SINAV YERİ, TARİHİ VE KONULARI

Memur alımı için adayların sözlü sınavları 18 Temmuz- 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Belediye Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Adaylara sınav tarihi ve saati mesaj ile gönderilecek. Gün içerisinde sözlü sınavın bitmemesi durumunda ertesi gün devam edilecek. Sınavda adaylara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat soruları sorulacak ve mesleki uygulamalı bilgileri ölçülecek.

Gündem Haberleri