İstanbul Büyükşehir Belediyesi KPSS Puanıyla 278 Zabıta Memuru Personel Alımı Yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bir resmi ilan yayımlanarak 278 adet zabıta memuru personel alımı yapılacağı duyuruldu. Personel alımlarında uygulanacak esaslar yayımlanan ilanla kamuoyuna açıklandı.

Türkiye'de işsizlik büyük bir sorun olmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan iş ilanına göre belediye bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli sınıflarda toplam 278 adet zabıta memuru alımı yapılacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne alımı yapılacak olan zabıta memurlarının alımlarında KPSS puanlarının esas alınacağı bildirildi. Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak olan alımlarda işe alınacak zabıta memurları 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilecekler.

HANGİ KADRO VE SINIFLARDA ALIM YAPILACAK

-20 KADIN ZABITA MEMURU ALIMI

Bu kadrolarda alımı yapılacak zabıta memurlarının herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olma şartı aranacak. Bu kadrolara başvuru yapacak olan adayların KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

-135 ZABITA MEMURU ALIMI

Bu kadrolara yalnızca erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan adaylardan KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları istenecek.

-10 ZABITA MEMURU ALIMI

Bu kadrolara sadece kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Herhangi bir önlisans programından mezun olma şartı aranacak. Adayların KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları istenecek.

-10 ZABITA MEMURU ALIMI

Bu kadrolara yalnızca erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Başvuru yapacak olan adayların herhangi bir önlisans programından mezun olmuş olmaları istenecek. KPSS P93 puan türünden de en az 60 puan almış olmaları şart olarak kaydedildi.

-23 ZABITA MEMURU ALIMI

Erkek adayların başvurabileceği bu kadrolara başvuru yapmak için mahalli idareler,mahalli idareler (zabıta), yerel yönetimler önlisans programlarından birisinden mezun olmuş olmaları istenecek. Bu adayların KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek.

-30 ZABITA MEMURU ALIMI

Bu kadrolara başvuruları yalnızca kadın adaylar yapacak. Bu adayların herhangi bir lisans programından mezun olmuş olmaları istenecek. Ayrıca bu adayların KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek.

-50 ZABITA MEMURU ALIMI

Herhangi bir lisans programından mezun olan erkek adaylar bu kadrolara başvurabilecekler. Adayların KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları istenecek.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak

-İlanda belirlenen suçlardan daha önce mahkum olmamak

-Askerlik ile ilişiği bulunmamak

-Görevini yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığı olmamak

-İlan edilen kadrolar için belirlenen özel şartları taşımak

-Yapılacak arşiv araştırmasında göreve başlamasına engel olabilecek bir durumu çıkmamak

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru işlemleri 21 Haziran ile 27 Haziran arasında yapılacak. Başvurular e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Başvuru formu dışında boy ve kilo ölçümü sırasında herhangi bir fiziki belge talep edilmeyecek. Tüm belgeler e-devlet üzerinden sisteme yüklenecek.

Gündem Haberleri