İstanbul Kalabalığı İçin Kademeli Mesai Sistemi Gündemde! Çalışanlar Aynı Anda Yola Çıkmayacaklar

İstanbul'da hayatın normale dönmesi ile birlikte mesaili çalışma sisteminin benimsenmesinin ardından bu sefer kademeli bir sistem getirilmesi bekleniyor.

İstanbul'da hayatın normale dönmesi ile birlikte mesaili çalışma sisteminin benimsenmesinin ardından bu sefer kademeli bir sistem getirilmesi bekleniyor. Bu sayede trafikte yoğunluk yaşanması ve toplu taşıma araçlarında bir yığılma yaşanmayacak.

Koronavirüs salgını sonrasında normalleşme resmen başlamış oldu. Bu süreçte kısıtlamaların kaldırılması, iş hayatında da kendisini göstermeye başladı. Büyük şehirlerde artan toplu taşıma kullanımının artması ise endişeye neden oldu. Bunun için sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiği ise henüz bilinmiyor.



Salgının kontrol altına alınmasının ardından ortaya çıkan bu durum salgının yeniden kontrolden çıkabileceği yönündeki endişelerin de gündeme gelmesine neden oldu. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri arasında da bir görüşmenin devam ettiği belirtildi. Şimdilerde kademeli çalışma sisteminin gündeme geldiği belirlendi.



İstanbul İçin Kademeli Mesai Sistemi Gündeme Taşındı



İstanbul’da toplu taşıma kullanımının yine artması ve insanların sosyal mesafe kuralarına riayet etmemeleri endişelere neden oldu. Bu konuda çalışma hayatında kademeli mesai sisteminin gündeme geldiğini ifade ettiler. Bununla birlikte kademeli olarak belirli saatlerde çalışacak olan kişilerin aynı anda trafiğe çıkmaları ve büyük bir kalabalık oluşturmaları engellenecek



Öğrencilerin de bu süreç içerisinde trafikteki paylarının son derece yüksek olduğu belirtildi. Bunun için uzaktan eğitim sisteminin bir süre daha devam ettirilmesinin ne kadar önemli olduğu dile getirildi. Trafiğe çıkan özel araçların tolu taşıma kullanmak istenmemesi nedeniyle yüzde 10 oranında arttığı belirtildi.



Henüz yeni çalışma sistemi hakkında bir açıklama yapılmadı ancak bazı kurumlar kademeli mesai sistemine geçmiş durumdalar. Bu noktada tedbirlerin artırılması ve daha fazla işletmenin çalışma düzeninde yeni bir düzenleme yapması bekleniyor.



emlak365.com



Gündem Haberleri