İstanbul Kar Tatili Sürecek Mi? Kar Yağışı Ne Kadar Devam Edecek?

Sibirya'dan gelen Aybars kar yağışları İstanbul'u etkisi altına aldı. İstanbul'da kar tatili sürecek mi, kar yağışı ne kadar devam edilecek tüm İstanbullular tarafından merak ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan hava tahminlerine göre, ülke genelinde kar yağışı hüküm sürüyor. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen kar yağışı kapsamında İstanbul için Turuncu alarm verildi.

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ DEVAM EDECEK Mİ?

İStanbul'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından bir dizi önlem alındı. Okullar pazartesi gününe kadar tatil edilirken, kamu ve özel sektör çalışanları idari izinli kabul edildi, motokuryeler trafikten çekildi, tırların şehre girişi yasaklandı ve uçak seferlerinin büyük bir bölümü iptal edildi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul'daki kar yağışına ilişkin yaptığı açıklamada, kar yağışı için teyakkuz halinde olduklarını, Marmara Bölgesi'nde bütün ekiplerin karla mücadele çalışmalarını olağanüstü şekilde yürüttüğünü bilirdi.

Karaismailoğlu, Cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı bir durumun söz konusu olduğunu ancak buna ilişkin tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

İstanbul'da ilkokul, ortaokul, lise, anaokulu, kreş ve üniversitelerde eğitime 14 Mart tarihine kadar ara verilmişti. Şu an bu tatilin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışının hafta sonu etkisini artırması ve Pazartesi gününe kadar devam edeceği belirtiliyor. İstanbul'da havanın Salı ve Çarşamba günü açık geçeceği, sonraki günlerde ise sağanak yağışların olması bekleniyor. Sibirya üzerinden gelen Aybars kar yağışı için meteoroloji Cumartesi gününe dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

Hava tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışı Salı günü kenti terk etmiş olacak.

Gündem Haberleri