İstanbul Rumeli Hisarı'nda Kalan Son Osmanlı Evi Dudak Uçuklatan Fiyatla Satışta!

İstanbul'un en önemli tarihi ve kültürel mirasları olarak kabul edilen Osmanlı Evleri büyük önem taşırken Rumeli Hisarı bölgesinde yer alan son Osmanlı ahşap evi için satış kararı alındı.

İstanbul'un en önemli tarihi ve kültürel mirasları olarak kabul edilen Osmanlı Evleri büyük önem taşırken Rumeli Hisarı bölgesinde yer alan son Osmanlı ahşap evi için satış kararı alındı. Profesör Dr. Süheyla Artemel'e ait olan konut rekor fiyatla satışa çıkarıldı.

İstanbul'da tarihi dokunun en önemli simgeleri arasında kabul edilen Osmanlı Evleri ne yazık ki bir bir kaybolmaya devam ediyor. Rumeli Hisarı bölgesinde bulunan son Osmanlı ahşap evi olması nedeni ile büyük öneme sahip olan ve uzun yıllar boyunca Boğaziçi Üniversitesi'nin Kurucular Kurulu üyelerinden Profesör Dr. Süheyla Artemel'in konutu olarak kullanılan ev satışa çıkarıldı.



17 MİLYON 900 BİN TL ÖDEYEN TARİHİ EVİN YENİ SAHİBİ OLACAK!



Takvim Gazetesi tarafından yapılan habere göre uzun yıllar boyunca Boğaziçi Üniversitesi'nin Kurucular Kurulu üyelerinden Profesör Dr. Süheyla Artemel tarafından konut olarak kullanılan tarihi Osmanlı evi rekor fiyatla satışa çıkarıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nin Kurucular Kurulu üyelerinden Profesör Dr. Süheyla Artemel'in 2018 senesinde hayatını kaybetmesinin ardından tarihi ev oğlu Mehmet Nafi Artemel'e miras olarak bırakılmıştı.



Kendisi de Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam eden Mehmet Nafi Artemel tarafından söz konusu tarihi evin 17 milyon 900 bin liralık bedelle satışa çıkardığı iddia edildi. Tarihi ev Rumeli Hisarı bölgesinde yer alan son tarihi ahşap Osmanlı evi olması nedeni ile büyük bir öneme sahip bulunuyor. Uzun yıllar bu evi konutu olarak kullanan Prof. Artamel bölgede yer alan tarihi evlere sahip çıkılmadığı yönünde eleştirileri ile gündeme geliyordu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri