İstanbul Seçim Sonuçları Hakkında Son Dakika Açıklaması! Seçimler İptal Mi Edilecek?

AK Parti beklendiği üzere İstanbul'da seçimlerin iptali için başvuruda bulunacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

AK Parti beklendiği üzere İstanbul'da seçimlerin iptali için başvuruda bulunacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz seçimlerin iptal edilmesi talebinde bulunacaklarını duyudu.



Yavuz yapmış olduğu açıklamasında "Bugün Büyükçekmece'ye ilişkin olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz. 51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yok. İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz'' diyerek itiraz haklarını kullanacaklarını resmen açıklamış oldu.



Seçimler İptal Mi Edilecek?



Seçimlerin pek çok noktasında usulsüzlükler olduğunu iddia eden Yavuz "Hemen buradan başlamışken söylemek istiyorum. Sandık kurulu başkanları bu listenin dışına çıkmış. Sadece bu kadar mı? Kamu görevlisi olmayanlardan da var. “İlçe dışına çıkamaz” ilçe dışına çıkmış bu görevleri alırken… Ve bir kısım akrabalar özellikle yerleştirilmiş. Bizim başka fark ettiklerimiz var hatta.



Bu kadarı yetiyor da bu işin dahası da var. Yine diyor ki, e bunları zamanında niye itiraza konu etmediniz? Bütün arkadaşlarımız seçim işleriyle ilgilenen herkes bilir ki, seçim kurulları bu sandıkların listesini kimseye vermez. Ama sandık kurulu başkanlarına ilişkin ilçe seçim kurulları partilere yetki vermiyor. O listeleri gizli tutuyor. O listeler seçim kurulu nezdinde yapılıyor, bize de güvenmek düşüyor. Bugün ortaya çıkıyor. Mülki idare amirlerinin de listesini görüyoruz ve bakıyoruz ki bu işte bir şey var'' diyerek itiraz haklarını sonuna kadar kullanacaklarını bir kere daha vurguladı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri