İstanbul Valiliği duyurdu! 15 Ekim tarihine kadar yasaklandı

İstanbul Valiliği tarafından bugün yapılan son dakika haberine göre ormana girişlerin 15 Ekim tarihine kadar yasaklandığı duyuruldu.

Bugün İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte orman yangınlarının önüne geçebilmek amacı ile ormanlara giriş yasaklarının başladığı ifade edildi. Mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı ifade edilerek bu konuda yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada kişilerin bu süre içerisinde dikkat etmesi gereken konulardan bahsedildi.

15 EKİM TARİHİNE KADAR YASAKLANDI!

Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasına ilişkin İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen nedenlerle 6831 sayılı Orman Kanununun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran 2023--15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.

İstanbul İli sınırları dahilinde ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz senelerde yaşanan orman yangınları için önden tedbir alınmasının önemli olduğu, vatandaşların da bu yasaklara mutlaka dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Gündem Haberleri