İstanbul'da 9 İlçede Su Kesintisi! Sular Neden Kesildi Ve Ne Zaman Gelecek?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'un 9 ilçesinde su kesintisi meydana gelecek. İstanbul'da hangi ilçelerde sular kesilecek? İstanbul'da sular neden kesildi? İstanbul'da sular ne zaman gelecek?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir duyuru yayınlayarak İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi yaşanacağını açıklandı. Yaşanacak su kesintisi için vatandaşların önlemler alması gerektiğini bildiren İSKİ bu konuda sürekli olarak vatandaşları bilgilendireceklerini ilan etti.

İSTANBUL'DA SULAR NEDEN KESİLDİ?

İstanbul'da yaşanan su kesintisi hakkında vatandaşlar araştırma yapmaya devam ediyorlar. Sular neden kesildi? İSKİ tarafından verilen bilgiye göre Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesislerinde yeni inşa edilen su depoları 1 Haziran'da devreye alınacak. Su hatlarına entegre edilecek yeni depolar için yapılacak çalışmadan dolayı bazı ilçere su verilemyecek. Susuz kalacak olan vatandaşlar planlanan çalışmanın bitmesini ve sulşar yeniden verilmesini bekleyecekler.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERDE SULAR KESİLECEK?

İstanbul'da suların kesileceği ilçeler İSKİ tarafından açıklandı. Buna göre 1 Haziran 2021 Salı günü İstanbul'un Ümraniye, Adalar, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla, Kartal ilçerinde sular kesilecek.

Ayrıca Sancaktepe ve Üsküdar ilçesinin bazı mahallelerinde de su kesintileri olacak. Akpınar, Veysel Karni, Eyüp Sultan, Fatih, Osmangazi, Abdurrahmangazi, Kandilli, Güzeltepe, Bahçelievler, Küplüce, Kuleli, Yavuztürk, Mehmet Akif Ersoy, Burhaniye, Kirazlıtepe, Kısıklı, Küçük Çamlıca, Ferah mahallelerinde de su kesintileri olacak. Suların 1 Haziran sabahı saat 09:00'da kesileceği bildirildi.

İSTANBUL'DA SULAR NE ZAMAN GELECEK?

İstanbul'da su kesintisi olmasının ardından vatandaşlar suların ne zaman geleceğine dair merak yaşamaya başladılar. Yapılan bilgilendirmeye göre sabah 09:00'da başlayacak olan çalışmalar gün boyunca devam edecek. İSKİ'nin duyurusunda çalışmaların akşam 22:00'a kadar süreceği bildirildi. İstanbul'da sular 1 Haziran 2021'de saat 22:00'da gelecek. Ancak çlışmalarda planlamanın dışında gelişmelerin olması durumunda suların geleceği saatin uzayabileceği bildirildi. Bu konuda İSKİ gün boyunca bilgilendirme yaparak suların geleceği saati vatandaşlara net bir şekilde duyuracak.

Gündem Haberleri