İstanbul'da Bugün Motokuryeler Çalışıyor Mu 11 Mart? Yemek Sepeti, Trendyol, Hepsiexpress, Getir Teslimat Yapacak Mı?

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 11 Mart 2022 motokuryeler çalışıyor mu merak konusu oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı.

İstanbul'da dün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından bir dizi önlem alındı. Bir önceki kar yağışında meydana gelen mağduriyetlerin yaşanmaması adına harekete geçen Valilik, önce okulları tatil ilan etti daha sonra birçok çalışanın idari izinli kabul edileceğini açıkladı.

Bu kapsamda motosiklet ile dağıtım yapan motokuryelerin 11 Mart 2022 günü çalışıp çalışmadığı merak konusu oldu. 9 Mart günü İstanbul Valiliği tarafından yayımlanan duyuruda, motokuryelerin çalışmasına yönelik bir bilgi verilmediği için dün kuryeler teslimat yapmaya devam etti.

MOTOKURYELER BUGÜN ÇALIŞIYOR MU, TESLİMAT YAPACAK MI 11 MART 2022?

Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte İstanbul Valiliği yeni önlemlerini açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, motosiklet ve scooterların kullanımının dün akşam saat 19.00'dan sonra ikinci bir karara kadar yasaklandığı duyuruldu. Buna göre İstanbul'da bugün motokuryeler çalışmayacak, bu nedenle teslimatlarını gerçekleştiremeyecekler.

Motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışının yasaklanması ardından Yemeksepeti, Getir, Trendyol, Banabi, Hepsiexpress gibi firmaların teslimatları 11 Mart 2022 günü yeni bir karar açıklanana kadar yapılmayacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'' Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafik seyri ve can güvenliğini ağlamak için, bir sonraki duyuruya kadar 10 Mart 2022 Cuma günü 19.00 itibarıyla motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter'kar kullanılmayacaktır '' dedi.

Gündem Haberleri