İstanbul'da Cadde ve Sokak Aralarında Toplanan Karlarla Barajların Doluluk Oranları Yükseltiliyor!

Uzun süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağış miktarının son derece düşük olması nedeniyle İstanbul'da barajların doluluk oranları büyük bir hızla düşmüştü.

Uzun süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağış miktarının son derece düşük olması nedeniyle İstanbul'da barajların doluluk oranları büyük bir hızla düşmüştü. İstanbul'da planlı su kesintileri gündeme gelmiş, kuraklık nedeni ile büyük bir susuzluk riski oluşmuştu.

Ocak ayında başlayan yağışlar Şubat ayında kar şeklinde yoğunlaşırken Sultangazi Belediyesi ekipleri tarafından cadde ve sokaklarda toplanan karlar Alibeyköy Baraj bölgesine dökülmeye başlandı. İSKİ tarafından yapılan son dakika açıklaması ile barajlardaki su seviyesi büyük bir hızla yükselişe geçtiği duyuruldu.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ TOPLADIĞI KARLARI BARAJ BÖLGESİNE DÖKMEYE BAŞLADI!

Konu hakkında açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun yoğun kar yağışı öncesinde tüm önlemleri aldıklarını belirterek bu nedenle sorun yaşamadıklarını söyledi. Düşen kar miktarından sadece barajlara ve yakın bölgeye düşen karın su olarak geri döneceğini belirterek bu nedenle sokaklardan topladıkları karı Alibeyköy baraj bölgesine döktüklerini söyledi.

Sultangazi Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Murat Özgür'de yollarda biriken karın yağmur suyu sistemi ile boşa gitmesini istemediklerini belirterek baraja yakın bölgede yer alan Habipler, Eski Habipler ve Yayla bölgelerinden topladıklarını belirtti. Günde 100-150 kamyon kar topladıklarını belirten Özgür böylelikle yazın su sıkıntısı yaşamak istemediklerini söyledi.

İSTANBUL'DA BARAJ DOLULUK ORANLARI!

İstanbul'da su ihtiyacı için Istrancalar Barajı, Terkos Barajı, Darlık Barajı, Ömerli Barajı, Elmalı Barajı, Alibeyköy Barajı, Büyükçekmece Barajı, Küçükçekmece Barajı ve Sazlıdere Barajları üzerinden karşılanıyor.

Şu anda açıklanan son rakamlara göre yağışların ardından İstanbul'da barajların doluluk oranları yüzde 48.28 oranına yükseldi.

Gündem Haberleri