İstanbul'da Mutlaka Gidilmesi Görülmesi Gereken 5 Muhteşem Tarihi Mekan Önerisi!

Yüzyıllar boyunca çok sayıda kültüre ve medeniyete kucak açan İstanbul tarihi zenginliği ile kültürel gezi yapmak isteyenlere de hitap ediyor.

Yüzyıllar boyunca çok sayıda kültüre ve medeniyete kucak açan İstanbul tarihi zenginliği ile kültürel gezi yapmak isteyenlere de hitap ediyor. Jeopolitik konumu nedeni ile büyük imparatorlukların da göz bebeği olan İstanbul bu nedenle çok sayıda önemli kültürel mirasa da sahip bulunuyor. İşte İstanbul'da yaşayanların, İstanbul'u ziyaret edenlerin gezi rehberi içerisinde mutlaka yer alması gereken 5 büyülü tarihi mekan!

Tarihi dokunun korunduğu önemli yerleşim yerleri arasında yer alan İstanbul bu sayede her sene milyonlarca yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaya devam ediyor.



İstanbul turları büyük ilgi görürken hem İstanbul'da yaşayanların hem de İstanbul'u ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi, görmesi gereken 5 tarihi mekan açıklandı. İstanbul'da yaşıyorsanız ya da İstanbul'u ziyaret planınız varsa bu mekanları mutlaka not edin!





ADİLE SULTAN KASRI



Sultan Abdülaziz'in en sevdiği küçük kız kardeşi Adile Sultan adına yaptırdığı kasır bugün bile hala muhteşem ihtişamı ile dikkat çekiyor.



Validebağ Korusu içerisinde Üsküdar'da yer alan kasır doğanın hemen içerisinde yeşilin koynunda yer alan gizli bir yapıt olarak buram buram tarih kokusu ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar ve eşsiz resimler vadediyor. Tarihi kasır son dönemde düğün, nişan ve kokteyl gibi organizasyonların da vazgeçilmez mekanı arasında yer alıyor.





HİDİV KASRI



Mısır Valisi Abbas Hilmi Paşa tarafından İstanbul'a geldiğinde konaklama amacı ile yapılan eşsiz güzelilğe sahip olan kasır bir süre otel olarak kullanılmış daha sonra ise restoran olarak kullanılmaya başlanmıştı. Yeşillikler arasından eşsiz İstanbul Boğazı manzarası izlemenize olanak sağlayan kasır mutlaka İstanbul'a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken tarihi mekanlar arasında bulunuyor.





YUSUF ZİYA PAŞA KÖŞKÜ NAMI DEĞER PERİLİ KÖŞK



Uzun yıllar boyunca perili köşk adı ile anılan Yusuf Ziya Paşa Köşkü 1911 yılında inşa edilmiştir. Köşkün perili köşk olarak anılmasına neden olan olaylar inşa edildiği bu tarihe dayanmakta olup inşaatı boyunca çalışan işçiler sık sık içeriden sesler geldiğini söyleyerek inşaattan kaçmaya çalıştığı içindir.



Yine Yusuf Ziya Paşa'nın eşinin bu köşkte hayatını kaybetmesinin ardından köşkte hayaletinin görüldüğü söylentilerinin yayılması da köşkün perili köşk olarak anılmasına neden olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne komşu olan köşk mimari tarzı ile de dikkat çekmektedir.





MALTA KÖŞKÜ



Beşiktaş ilçesinde yer alan Malta Köşkü, Yıldız Sarayı ile komşu konumda bulunuyor. Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen köşkler arasında yer alan ünlü köşk o dönemde Malta'dan getirilen taşlarla inşa edildiği için bu isimle anılmaktadır. Köşk o dönemin en ihtişamlı yapıları arasında yer alırken inşaatında kullanılan ince işçilik, yapısı, dillere destan tavan süslemeleri ve altın varaklı aynısı ile listeye girmeye hak kazanıyor.





KÜÇÜKÇAMLICA SU KÖŞKÜ



Kendinizi bir peri masalının içerisinde hissetmenizi sağlayacak olan Küçük Çamlıca Su Köşkü Çamlıca tepesi üzerindeki eşsiz konumu ile büyülü bir atmosferi gerçeğe dönüştürüyor.



Köşkün ismi hemen yanı başında yapılan göletten gelirken özellikle de yaz mevsiminde açık havada yemyeşil bir doğa içerisinde akan suları izleyerek keyif yapmanızı sağlayacaktır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri