İstanbul'da Okullarda Yarın Kar Tatili Var Mı, 18 Mart Cuma Eğitime Ara Verilen İller Listesi!

Ülke genelinde bölge bölge zorlu kış şartları yaşanmaya devam ediliyor. Okullarda eğitime kar tatili verilmesine dair haberler gelmeye başladı. İstanbul'da 18 Mart 2022 Cuma günü kar tatili var mı?

Türkiye'de zorlu kış mevsimi şartları etkisini arttırarak devam ediyor. Yeni bir soğuk hava akımının etkisi altında kalan Türkiye'de çok sayıda kentte kar yağışları yeniden başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 18 Mart 2022 Cuma gününden itibaren bazı illerde yoğun kar yağışları meydana geleceğini duyurdu. Kar yağışlarının başladığı kentserden ise okullar için kar tatili haberleri gelmeye başladı. 18 Mart 2022 Cuma günü hangi illerde kar tatili var, İstanbul'da okullar tatil mi?

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Vatandaşlar şu anda 18 Mart Cuma güğnü İstanbul'da okullarda kar tatili var mı sorusuna yanıt arıyorlar. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bugün yaptığı açıklamada Cuma gününden itibaren İstanbul'un yoğun kar yağışlarına maruz kalacağını ve vatandaşların tedbirlerini almaları gerektiği uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde yapılan bir başka son dakika açıklaması ile İstanbul'da kar tatili resmen ilan edilid. Buna göre 18 Mart 2022 Cuma gününden itibaren istanbul'da il genelinde okullar tatil edildi. Bu kar tatilinin 21 Mart 2022 pazartesi gününe kadar devam edeceği bildirildi.

KAR TATİLİ HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI

İstanbul'da yoğun kar yağışları beklenirken şimdiden bu kar yağışları ile karşı karşıya kalan kentler bulunuyor. Bu şehirlerde kar yağışları vatandaşların hayatlarını güçleştirirken valiliklerden kar tatili haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgileri değerlendiren valilikler yeni kar tatillerini açıklamaya başladılar. Peki hangi illerde okullarda kar tatili belli oldu?

Trabzon ve Giresun valilikleri tarafından son dakika açıklamaları yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi. Buna göre hem Giresun'da hem de Trabzon'da 18 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi. Bu şehirlerde yarın eğitime ara verilecek. Yüz yüze eğitimin yapılmayacak olan Trabzon ve Giresun'da valilikler gelişmelere göre yni kararlar alabilecekler.

DİĞER İLLERDEN RESMİ AÇIKLAMALAR BEKLENİYOR?

Okullarde eğitime kar engeli ve kar tatiline ilişkin açıklamalar şimdiden beklenmeye başlandı. Vatandaşlar yaşadıkları kentlerde kar tatili olup olmadığı konusunda bilgi edinmek istiyorlar. Çok sayıda valilikte kar tatili haberi gelmesi bekleniyor. Kar tatiline ilişkin alınacak son dakilka kararları hakkında valiliklerde acil toplantılar yapıldığı bildirildi. Yeni haberler geldikçe kar tatili olan iller bu haberimizde liste halinde güncellenecektir.

Gündem Haberleri