İstanbul'da Özel Kreşler, Anaokulu, Üniversiteler Tatil Mi? İstanbul Valiliği'nden Açıklama

İstanbul'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 14 Mart tarihine kadar tatil edildi. Vatandaşlar özel kreşler, anaokulu ve üniversiteler tatil mi araştırıyor. İşte yanıtı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için son dakika açıklamasında bulundu. İstanbul'da etkili olacak yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verileceği duyuruldu. Sıfırın altına inecek hava sıcaklığı nedeniyle tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumları, 14 Mart Pazartesi tarihine kadar tatil edildi. Bu tedbirlerin yanında AVM'lerin erken kapatılacak ve motokuryeler de yola çıkmayacak.

Okulların tatil edilmesinin ardından vatandaşlar özel kreşler, anaokulları ve üniversitelerin tatil olup olmadığını araştırıyor.

İSTANBUL'DA ÖZEL KREŞLER VE ANAOKULLARI TATİL Mİ?

Meteoroloji ve AKOM'un kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı kendini gösterdi. Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte İstanbul Valiliği son dakika önlemleri aldı.

Buna göre İstanbul'da okullar tatil edildi, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personellerin izinli sayılmasına karar verildi.

Bu kapsamda 10 Mart - 14 Mart 2022 tarihleri arasında, yani pazartesi gününe kadar özel kreşler ve anaokulları da tatil edildi. Kreşler 14 Mart Pazartesi gününe kadar eğitime ara verecek.

İSTANBUL'DA ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ Mİ?

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama doğrultusunda 10 Mart Perşembe günü için Turuncu alarm verildi.

Buna göre resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, yetiştirme kursları ile takviye kursları, Kur-an kursları, tüm özel kreş ve gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri ve yükseköğretime 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildi.

Üniversiteler 14 Mart Pazartesi gününe kadar kapalı olacak ve bu sürede eğitim ve öğretime ara verilecek.

Gündem Haberleri