İstanbul'da Şiddetli Yağış Ne Zaman Sona Erecek! Saat Verilip Sel Ve Su Baskını Uyarısı Yapıldı!

Yoğun yağış altında kalan İstanbul’da hava durumu merak ediliyor. İstanbul’da hava nasıl olacak? Yağışlar saat kaça kadar devam edecek? İstanbul’da sel ve su baskını riski var mı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Dün gece yoğun bir yağış altında kalan İstanbul’da hayat adeta felç oldu. Bazı merkezlerde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı su baskınları oluştu. Çok sayıda vatandaşın evi ve iş yeri sular altında kalırken u yoğun yağışların ne kadar daha devam edeceği merak ediliyor. İstanbul’da yoğun yağış devam edecek mi? İstanbul’da hava ne zaman düzelecek? İstanbul’da sel ve su baskını riski saat kaça kadar sürecek?

İSTANBUL’A YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul’da meydana gelen yoğun yağışlar hayatı çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Su baskınları nedeniyle insanlar zor durumda kalırken hava durumuna dair İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaparak uyarılarda bulundu. Şiddetli yağışların en çok etkilediği merkezlerden olan Esenyurt’a giderek incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, “İstanbul’da 797 su baskını ihbarı aldık. Bu su baskınlarına dair ihbarların 26’sı Esenyurt’tan geldi.” dedi.

Su baskınlarına dair son raporu açıklayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Haramidere’nin geçtiği Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde su baskınları oldu. 128 ev ve 12 iş yeri su baskınlarından etkilendi. 3 fabrikada da bu yönde olumsuzluk meydana geldi. Su baskını olan 70 daireden vatandaşlarımızın tahliye edilmeleri sağlandı. Akşama kadar su baskınına maruz kalan tüm iş yerlerindeki ve dairelerdeki suları tahliye edeceğiz. Su baskınından zarar gören konut sahiplerine 5.000 TL, iş yeri sahiplerine ise 10 Bin TL yardımları iletmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da beklenen hava durumuna dair de bilgi veren Vali Ali Yerlikaya, “Vatandaşlarımızın su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Yoğun yağışlar gün boyu devam edecek. Bu akşam saat 22:00’a kadar şiddetli yağış uyarısı yapıyoruz. Bu süre içerisinde su baskını riski olan yerlerde vatandaşlarımızın kalmamalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri