İstifa ettiği iddia edilmişti! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı yanıt verdi!

Yaşanan depremin ardından sosyal medyada da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa ettiği iddia edilmişti. Konu hakkında açıklama geldi.

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da hasarın büyük olması nedeni ile pek çok kayıplar verilmişti. Bu kayıplar gündeme gelirken bunun yanı sıra da sosyal medyada da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa ettiği iddia edildi. Konu hakkında gelen iddialara Savaş tarafından yanıt gecikmedi. 'En son gidecek insan benim' diyerek iddiaların asılsız olduğundan bahsetti. 

HEZEYANI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL! 

Konu hakkında ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Lütfü Savaş, buradaki yıkımı görmeyen kişilerin sosyal medya üzerinden yazdıkları ile anlamalarının mümkün olmadığından bahsetti ve  ”Şu anda Hatay yeryüzünde görülebilecek en büyük depremi yaşadı. Biz bu depremde hemşerilerimizle birlikte devletimizle birlikte belediyelerimizle, sivil toplum örgütleriyle birlikte var gücümüzle bu depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İnsanların hayatlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Kış şartlarından etkilenmemeleri için uğraşıyoruz. Yaralılarımızı hastanelerde tedavi ediyoruz. Bir yandan da Hatay’ı ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Bunları yaparken biz hayatın gerçekleriyle uğraşırken kendi sanal dünyasında hezeyanlarıyla uğraşan insanları gerçekten de hezeyanlarını anlamak mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

HAYAT BİZİMDİR BİZİM KALACAK! 

Hatay ilinin Türkiye için de büyük öneminin olduğundan bahseden Savaş, şehrin Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen'in emaneti olduğundan bahsederek ”Bu serhat şehrinde en son gidecek insan benim. Devletimizle, milletimizle, bütün belediyelerimizle, kuruluşlarımızla birlikte burayı ayağa kaldırmadan ne görevimizden ayrılırız ne de Hatay’ı terk ederiz. Hatay bizimdir bizim kalacak” şeklinde ifadeler ile çıkan bu iddiaların asılsız olduğunda bir kez daha bahsetti. 

Bunun yanı sıra da hem Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa ettiği iddialarının yanı sıra diğer CHP'li Belediyelerde de istifaların yaşandığının iddia edilmesinin ardından da  ”Sayın genel başkanımdan da yetkili kurullarımdan memnunum. El birliğiyle partimizin, sayın genel başkanımız başta olmak üzere bütün yetkili kurulları, milletvekilleri bizimle tek vücut oldu. Birlikte yaralarımızı sarıyoruz o nedenle onlarla da gurur duyuyorum. Hep birlikte Hatay’ı tekrar ayağı kaldıracağız” şeklide yaptığı açıklama ile birlikte bu durumun da gerçeği yansıtmadığından bahsetti. 

Gündem Haberleri