İtfaiye Eri, Memur, Fizikçi... Bu Belediyeye İlk Defa Atanmak Üzere 80 Memur Alımı Yapılacak!

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere farklı pozisyonlarda 80 memur alımı yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi memur alımı şartları, tarihleri ve tüm detaylar…

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmak üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği başta olmak üzer ilgili yönetmelik ve esaslara göre alım yapılması hedefleniyor. KPSS puan türü, taban puanları ve diğer şartlar ise başvuru yapılacak unvana göre değişiklik göstermektedir. İlgili kadrolara başvuru yapmak için KPSS puanı ve diğer şartlar aranmaktadır.

Adana Büyükşehir Belediyesi 80 Memur Alımı İlanı

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilgili birimlerde istihdam edilmek üzere çok sayıda personel alımı yapılması hedefleniyor. Belediye bünyesinde ilk defa atanmak üzere yapılacak memur alımına ilişkin adayların başvuru yapacakları her bir kadro unvanı için ayrı ayrı belirlenen özel şartları sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca memur olmaya engel teşkil edecek herhangi bir durumunun olmaması ve genel şartların da bu kapsamda sağlanması gerekmektedir. Adana Büyükşehir Belediyesi 80 memur alımı yapılacak kadro unvanları ise şöyle:

  • İtfaiye Eri - 75
  • Memur – 4
  • Fizikçi – 1

En Az KPSS 50 Puanla İtfaiye Eri Alınacak!

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ağırlıklı olarak itfaiye eri kadrosu için alım yapılacak. Mahalli İdarelere İlk Defa Atacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğine ek olarak İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine de uyulması gerekmektedir. Belirlenen özel şartlar ise şöyle:

  • KPSS P94 veya P93 puan türünden en az 50 paun almak,
  • Ortaöğretim kurumlarından – İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanından mezun olmak,
  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma vb. ön lisans bölümlerinden mezun olmak,
  • En az C sınıfı ehliyete sahip olmak,
  • Genel şartları sağlamak.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Adana Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuru yapmak için adayların 18 – 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. İstenen belgeler ile beraber ilgili birimlere doğrudan müracaat edilmesi gerekmektedir.

Gündem Haberleri