İTÜ Farrukh Mazhar kimdir, nereli? Yabancı öğretim elemanları sosyal medyayı ikiye böldü!

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne misafir öğretim elemanları atandı. Listenin dikkat çeken isimlerinden biri olan Farrukh Mazhar kimdir, nereli herkes tarafından merak ediliyor.

Sosyal medyada, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki (İTÜ) yabancı misafir öğretim elemanları konuşuluyor. Kullanıcıları ikiye bölen ‘ yabancı öğretim elemanı ‘ haberinin yayılmasının ardından İTÜ’de göreve başlayan Aamir Hamıd, Farrukh Mazhar ve Peyman Roodgarsaffari adlı öğretim elemanları araştırılmaya başlandı.

Bir sosyal medya kullanıcısının ortaya çıkardığı görüntüler sayesinde sosyal medyanın gündemine oturan ve ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Aslıhan Elibol’un ‘’ İTÜ Makine Fakültesi’nin akademin kadrosundan… ‘’ sözleriyle İTÜ’nün internet sitesinde yer alan görseli paylaşması olay yarattı. İTÜ’ye atanan öğretim görevlilerinden Farrukh Mazhar kim, gelin yakından bakalım.

İTÜ Farrukh Mazhar kimdir, nereli?

Doç. Dr. Aamir Hamid, Doç. Dr. Farrukh Mazhar ve Doç. Dr. Peyman Roodgar Saffari’nin nano sıvılar ve maddeler, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, matematik, kompozit yapılar, nöral ağ ve havacılık alanlarında çalışmaları bulunan bilim insanları olduğu öğrenildi.

Eleştirilerin odağı olan Doç. Dr. Farrukh Mazhar, nöral ağ, havacılık, insansız hava araçları, tersine mühendislik uzmanlık alanlarında başarılı bir isim. İHA motor pervanesi, tersine mühendislik, veri sınıflandırması ve nöral ağ alanlarında çalışmaları bulunan Mazhar’ın çalışmaları 111 kez alıntılanmış.

Pakistan vatandaşı olan Dr. Farrukh Mazhar, Pakistan’ın başkentindeki İslamabad Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu ve aynı zamanda öğretim üyesi. Bu üniversite, dünyadaki en iyi 334. Üniversite olarak kayıtlarda geçiyor.

Yabancı öğretim üyelerinin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde misafir öğretim elemanı olarak görev yapması, birçok kişinin sert tepkisine neden oldu.  

Gündem Haberleri