İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş önce istifa etti sonra kararından vazgeçti!

Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından gündeme damga vuran gelişmeler yaşanmaya devam etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı zaman kala bir araya gelen altılı masada karar anlaşmazlığı nedeniyle ayrılan Meral Akşener geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamasında altılı masadan ayrıldığını duyurmuştu. Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından farklı gelişmeler yaşanmaya devam ederken Twitter hesabından akşam saatlerinde istifa ettiğini duyuran Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş hemen ardından gece geç saatlerde Meral Akşener ile yaptığı görüşmesinin ardından istifasından vazgeçtiğini dile getirerek "Aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme noktasında görüşme sağlayan altılı masada karşısında Kemal Kılıçdaroğlu seçeneği çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener altılı masadan ayrıldı. Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından gündeme damga vuran gelişmeler yaşanmaya devam etti. 

ÖNCE İSTİFA ETTİ, SONRA VAZGEÇTİ!

Altılı masadan ayrılma nedenini kamuoyuna duyuran Meral Akşener'in açıklamasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunarak istifa ettiğini duyuran İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" ifadelerini kullanarak partiden istifa ettiğini dile getirdi. 

Ankara kulisinde istifası ile konuşulan Altıntaş hemen ardından Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme sağladığını belirterek Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamasında "Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum" dedi.

GÜNDEM KARIŞMAYA DEVAM EDİYOR!

Hemen ardından atmış olduğu diğer twitlerinde ise "Değerli Genel Başkanımla yaptığımız değerlendirmede, son günlerde liderler seviyesindeki iletişim dilinin toplumun geniş kitlelerinde itham edici ve ayrıştırıcı hale gelmesinin, karşı karşıya olduğumuz problemlerin çözümünü zorlaştırdığına dair inancımı dile getirdim. Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır. Özlediğimiz huzur ve güven dolu günlere bir an önce kavuşma dileğimle milletimize saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi. 

Gündemi yakından takip etmek için emlak365.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

Gündem Haberleri