İYİ Parti'den Cumhur İttifakı açıklaması! Bundan sonra ne olacak, kimi destekleyecekler?

Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti’nin bundan sonra yol haritasını nasıl çizeceği merak ediliyordu. İYİ Parti Cumhur İttifakı’na katılacak mı?

Türki siyasetinde fırtınalı günler yaşanmaya devam ediliyor. Millet İttifakı’nda yaşanan deprem siyaset gündeminin ana konusu olmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak karar alınmasına itiraz eden İYİ Parti altılı masa oluşumundan ayrılmıştı. İYİ Parti’nin bundan sonraki planının ne olacağı ise en büyük merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu direkt olarak etkileyecek bu kararı kamuoyu büyük bir heyecanla bekliyor.

CUMHUR İTTİFAKI DAVETİ!

İYİ Parti’nin CHP ile kurduğu Millet İttifakı’ndan ayrılmasının ardından Cumhur İttifakı’ndan İYİ Parti’ye davet geldi. Cumhur İttifakı’nın üyesi olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici bir açıklama yaparak İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılmasından büyük bir memnuniyetlik duyacaklarını açıkladı. Bu krizden önce de geçmişte hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çeşitli açıklamalar yaparak İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet etmiştiler. Ancak bu davetler bizzat Meral Akşener tarafından reddedilmişti.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA VAR!

İYİ Parti’nin bundan sonraki yol haritasının nasıl olacağına dair ilk işaretler kamuoyuna yansımaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı olan Turhan Çömez bir açıklama yaparak, “Biz İYİ Parti olarak AK Parti ve Cumhur İttifakı ile asla birlikte olmadık ve olmayacağız. Tek adam rejimini değiştirmeye kararlıyız.” dedi. Turhan Çömez’in bu mesajının İYİ Parti’nin üst düzey yöneticileri de sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

İYİ PARTİ NE YAPACAK?

İYİ Partinin bundan sonra ne yapacağına dair siyaset kulisleri hareketlendi. Cumhur İttifakı’na katılmayacak olan İYİ Parti seçimlere bir üçüncü yol olabileceğine dair slogan ile girecek. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olması tartışılırken kamuoyunda kabul görebilecek bir ismin de Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenebileceği iddia ediliyor. İhtimali zayıf da olsa İYİ Parti’nin Muharrem İnce ile hareket ederek onun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyeceği de konuşuluyor.

Gündem Haberleri