İYİ Partili Çömez açıkladı! Seçimler 2.tura kalırsa desteğimizi Erdoğan'ın karşısına yığacağız

İYİ Partili Çömez seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ve Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında olursa desteğin Kılıçdaroğlu tarafına yapılacağını canlı yayında açıkladı.

İYİ Partili Çömez açıkladı! Seçimler 2.tura kalırsa desteğimizi Erdoğan'ın karşısına yığacağız: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Akşener CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediği için Masa'dan ayrıldığını dile getirmişti.

Bu durumda seçimlerin ikinci tura kalması karşısında İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ne yapılacağı açıkladı. Çömez; "Eğer seçim ikinci tura kalırsa biz bütün desteğimizi Erdoğan'ın karşısına yığacağız." şeklinde konuştu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını onaylamayarak 6'lı Masa'dan ayrıldığını duyurmuştu. İYİ Parti'nin yaptığı bu hamle sonrasında nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. 

ERDOĞAN'IN KARŞISINA YIĞACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında ikinci bir seçim söz konusu olursa ne yapılacağını açıkladı. Çömez; "Siyaset çözüm sanatıdır. Netice almayı gerektirir. Biz güçlü bir tek adayla Erdoğan rejimini devirmeye devam etmeyi istiyoruz. Bir ara formülle masanın birlikteliğinin sürmesi demokrasi açısından önemli. Eğer seçim ikinci tura kalırsa biz bütün desteğimizi Erdoğan'ın karşısına yığacağız." dedi. 

Siyasetin çözüm sanatı olduğunu söyleyen Çömez netice almak için böyle bir durum söz konusu olduğunda Erdoğan rejimini düşürmek için Kılıçdaroğlu'nun destekleneceğini söyledi. Erdoğan'ın karşısına bütün desteğin serileceğini açıkladı. 

Gündem Haberleri