İzmir Deprem Son Dakika! Aydın, Manisa, İzmir'de Deprem Mi Oldu, Şiddeti Kaç, Merkez Üssü Neresi?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklaması yaptı, İzmir güne depremle uyandı. İzmir depreminin merkez üssü neresi, İzmir'de kaç şiddetinde deprem oldu?

İzmir güne peş peşe yaşanan iki şiddetli depremle uyandı. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi BaşkanlığI AFAD tarafından yapılan resmi açıklama ile ilk depremin şiddeti 5.1 olarak duyurulurken ikinci depremin şiddeti ise 4,3 olarak ilan edildi.

İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU, DEPREMİN ŞİDDETİ KAÇ?

İzmirlilerin sabah güne büyük bir panik ve korku ile başlamasına neden olan deprem hakkında AFAD tarafından resmi açıklama geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00 sularında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk depremin ardından şehirde büyük panik yaşanırekn 4.3 büyüklüğünde ikinci bir yer sarsıntısı daha yaşandı. Depremin deniz yüzeyinin 3,97 km aldında olduğu belirtilirken İzmir depreminin merkez üssü ise İzmir'in Urla ilçesi olarak ilan edildi. Depremin İzmir'in Urla ilçesine 56,18 kilometre mesafede gerçekleştiği ilan edildi.

İZMİR BEŞİK GİBİ SALLANIYOR! DEPREMLERDE YIKILAN BİNA VAR MI?

Yaşanan depremin ardından ilk resmi açıklama İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından yapıldı. Depremin ardından şehir genelinde olumsuzluk yaşanmadığını belirten Vali Köşger "Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun" diyerek şu ana kadar gelen olumsuz bir haberin olmadığını söyledi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 5,3 olarak açıklarken merkez üssü ise Oniki Adalar Akdeniz olarak duyuruldu.

Gündem Haberleri