İzmir ESHOT Otobüs Bileti, Dolmuş Ne Kadar Oldu? 2022 ESHOT Tam Öğrenci İndi Bindi Minibüs Ücreti

Akaryakıt zamları nedeniyle toplu ulaşıma peş peşe zam geldi. Büyükşehir belediyeleri zamlı bilet ücretlerini açıkladı. İzmir ESHOT otobüs, dolmuş, tam, öğrenci ücretleri belli oldu.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan yüklü zam nedeniyle vatandaşlar araçlarını eskisinden daha az kullanırken toplu taşımaya yöneldi. Ancak belediyelerin de bu zamdan etkilenmesi nedeniyle 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bir duyuru yayımlayarak belediyeye ait otobüs ve metro ücretlerine zam yapıldı. Vatandaşlar artık toplu taşımaya binerken de iki kez düşünmek zorunda kalacak.

İZMİR ESHOT OTOBÜS NE KADAR OLDU? TAM, ÖĞRENCİ, İNDİRİMLİ BİLET FİYATI

Akşam saatlerinde büyükşehirlerden toplu ulaşıma zam haberleri peş peşe geldi. Bu kapsamda İzmir'de de toplu taşıma ücretlerine yüzde 38 oranında zam yapıldı.

Yeni zamla birlikte İzmir'de belediyeye ait toplu ulaşım araçlarına biniş fiyatları tam biletler için 4.70 TL iken birinci biniş fiyatı 6.5 TL'ye yükseldi.

Minibüs ve dolmuş fiyatlarında ise zam oranı yüzde 50 oldu. Daha önce 5 Tl olan indi bindi minibüs ücreti 7,5 TL'ye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan zam kararı sonrasında yeni ücret tarifesi 20 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. Vatandaşlar 20 Mart gününe kadar otobüslere 4 lira 70 kuruş ödeme yapmaya devam edecekler. 20 Marttan itibaren ise her bir biniş için 6 lira 50 kuruş bilet ücreti ödenmesi gerekecek.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi de otobüs ve metro bilet ücretlerini 3 ay içerisinde ikinci kez değiştirerek 4 lira 50 kuruştan 6 lira 50 kuruşa yükseltti.

Gündem Haberleri