İzmir Karabağlar'da neden su kesintisi yapıldı, sular ne zaman gelecek?

İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından verilen bilgilere göre Karabağlar ilçesinde uzun süreli su kesintisi yaşanacak. Hangi mahallelerde sular kesilecek? İzmir Karabağlar’da sular hangi gün saat kaçta gelecek?

İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından bir duyuru yayınlanarak su kesintisi açıklaması yapıldı. İzmir’in Karabağlar ilçesinde kapsamlı bir su kesintisi olacağı ilan edildi. Peki İzmir Karavbağlar’da sular ne zaman kesilecek ve ne zaman gelecek? İşte merak edilen konunun ayrıntılı bilgileri...

HANGİ MAHALLELERDE SULAR KESİLECEK?

İzmir’de yaşanacak olşan su kesintisinin ana merkezi Karabağlar ilçesi olacak. Ancak Gaziemir ilçesinin ve Balçova ilçesinin çok küçük bir bölümü bu su kesintisinden etkilenecek. İZSU tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir’de Karabağlar ilçesinde Cennetçeşme, Uzundere, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin, Gazi, Devrim, Ali Fuat Erden, Umut, Yaşar Kemal, Bahriye Üçok, Ali Fuat Cebesoy, Kibar, Günaltay, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Özgür, Limontepe ve Sevgi Mahalleleri’nde su kesintisi meydana gelecek. Yine Karabağlar ilçesinde Bozyaka Mahallesi’nin bir bölümünde su kesintisi olacak.

Öte yandan yaşanan arızadan dolayı Gaziemir ilçesinde Aktepe ve Emrez mahallelerinde de sular kesilecek. Balçova ilçesinde ise Çetin Emeç Mahallesi’nin bir bölümü de su kesintisinden etkilenecek.

İZMİR KARABAĞLAR’DA SULAR NEDEN KESİLDİ?

İZSU Karabağlar ilçesinde su kesintisine neden olan arızaya dair açıklama yaptı. Buna göre Karabağlar ilçesinde Peker Mahallesi’nde bulunan isale hattında arıza meydana geldi. Ayrıca arızalı vaaların da değişimi nedeniyle vatandaşlar su hizmeti alamayacaklar. Bu arızalar İ;ZSU İsale Hatları Merkez Kısım Teknik Amirliği tarafından giderilecek.

İZMİR KARABAĞLAR’DA SULAR NE ZAMAN GELECEK?

İzmir Karabağlar’da suların ne zaman geleceğine dair bilgi de açıklandı. Buna göre İZSU 16 Ağustos 2022 Salı günü saat 21:00’da su kesintisine başlayacak. Ardından belirlenen arızaların giderilmesi için çalışmalar başlatılacak. 17 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 07:00’da ise çalışmalarda herhangi bir uzama olmaması durumunda sular gelecek ve İzmirlilere su hizmeti yeniden verilmeye başlanacak.

Gündem Haberleri