İzmir Valiliğinden Son Dakika Açıklaması: Sel Sularına Kapılan 1 Kişi Hayatını Kaybetti!

İzmir'de son yılların en büyük sel felaketlerinden biri yaşanırken şehre 8 saat içerisinde 1 aylık yağış düştüğü açıklandı.

İzmir'de son yılların en büyük sel felaketlerinden biri yaşanırken şehre 8 saat içerisinde 1 aylık yağış düştüğü açıklandı. Yaşanan sel felaketi hakkında bilgi veren İzmir Valiliği ise ne yazık ki Menderes ilçesinde yaşayan bir kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzmir'de yaşanan yoğun yağış sel felaketini de beraberinde getirdi. İzmir'de bulunan dereler taşarken azgın sular önüne gelen herşeyi sürükledi. Meteoroloji tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen ne yazık ki yine bildik görüntüler oluştu.



Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir'de sadece 8 saatlik zaman dilimi içerisinde 1 aylık yağışın meydana geldiği belirtilirken şehirde özellikle de çukur bölgelerde ve dere kenarlarında bulunan yerleşim yerleri olumsuz etkilendi.



SON DAKİKA: MENDERES'TE SEL SULARINA KAPILAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!



İzmir Valisi Selim Köşger yapmış olduğu açıklama ile Menderes ilçesinde sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaşanan sel felaketi özellikle de Mithatpaşa Caddesi, Karabağlar ve Karşıyaka Cemal Gürses Caddesi bölgesinde büyük felakete neden oldu. Karabağlar'da sel baskını nedeni ile çok sayıda ev sular altında kalırken vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.



Cadde üzerinde bulunan araçlarda sular altında kaldı ve stop etti. Trafikte kalan araçlar bölgeye çağrılan çekici vasıtası ile kurtarıldı. Mithatpaşa Caddesi yine sel felaketinin en yoğun hissedildiği yerlerin başında yer aldı.





KAMU PERSONELİ İDARİ İZİNLİ SAYILDI!



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapmış olduğu açıklamasında bugün Dikili'de gerçekleştirecekleri muhtarlar toplantısı ve inceleme programını ertelediğini belirterek "İzmir'de çok şiddetli yağmurda oluşan su baskınlarına müdahale eden ekiplerimizi koordine etmek üzere Afet Koordinasyon Merkezi'ndeyim. Birlikte bu afeti de aşacağız. Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var" diyerek bu yüzden caddeler ve sokaklarda olumsuzluklar yaşandığını belirtti.



Başkan Soyer vatandaşlara mecbur kalmadıkça sokağa ve trafiğe çıkmama çağrısında bulunurken İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama ile bugün kamu çalışanlarının idari izinli olduğu duyuruldu.



Cadde üzerinde yürümeye çalışan vatandaşlar da çaresizlik içinde otobüs duraklarına sığınmaya çalışırken Karabağlar ve Balçova ilçelerinde bulunan derelerin taştığı, Bayraklı ilçesinde de çok sayıda evin sular altında kaldığı, itfaiye ekiplerinin gelen ihbarlara yetişmekte zorlandığı öğrenildi. Şehirde teyakkuz ilan edilirken çalışmalar sürüyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri