İzmir'de orman yangını! Evler tahliye edilmeye başlandı

İzmir'in iki bölgesinde meydana gelen orman yangınlarının ardından bölgede yangın söndürme çalışmaları başladı.

Bugün gelen son dakika açıklaması ile birlikte İzmir Aliağa ve Menderes ilçesinde meydana gelen yangınların ardından çalışmalar yapılmaya başlandı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda bir yandan ormanlarda başlayan yangınların sönmesi için diğer yandan ise yangından vatandaşların etkilenmemesi için çalışmaların yapılmaya başlandığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLANDI!

Konu ile ilgili Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda “Yerleşim yerine sıçramaması için çalışıyoruz. Şu anda 2 tane yazlık evimiz yandı. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" şeklindeki açıklamalar ile son durum aktarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aliağa ve Menderes'de iki ayrı orman yangınına ekiplerimiz hızla intikal etti. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınması için ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle var gücüyle çalışıyor. Yangınlar için çok kiritik bir döneme girdik. Lütfen azami dikkat" ifadelerine yer verildi.

Gündem Haberleri