İzmir'de toplu ulaşıma zam! İzmir ESHOT, İZDENİZ, İZULAŞ, İZTAŞIT, metro ve tramvay bileti ne kadar oldu, kaç TL?

İzmir'de toplu ulaşıma enflasyon farkı zammı yapıldı. Vatandaşlar ESHOT, İZDENİZ, İZULAŞ, İZTAŞIT, İzmir metro ve tramvay biniş ücreti, aktarma ücreti ne kadar araştırıyor.

Enflasyonun artması ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle 2022 yılında toplu ulaşıma çok sayıda zam yapıldı. Büyükşehirlerden gelen ulaşım zammı kervanına İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil oldu. Yapılan son dakika açıklamasına göre, İzmir'de toplu ulaşım bilet ücretlerine enflasyon farkı yansıtıldı. Böylelikle İzmir'de toplu ulaşım biniş ücretlerine 54 kuruş zam yapılmış oldu.

ESHOT, İZDENİZ, İZULAŞ, İZTAŞIT, İzmir metro, tramvay bilet ücreti ne kadar oldu? Zamlı ücretler

İzmir'de bir önceki ay alınan kararla birlikte enflasyon oranı farkına göre güncellenen toplu ulaşım ücretlerinde Haziran ayı tarifesi belli oldu. İzmir'de toplu ulaşıma ÜFE artış oranına göre 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro, tramvay ve İZTAŞIT araçlarının ücretlerinde yüzde 8 ila yüzde 10arasında zam yapıldığı açıklandı.

Buna göre İzmir'de uygulanacak zamlı toplu ulaşım tarifesi şu şekilde oldu:

Tam biniş ücreti: 7 lira 10 kuruştan 7 lira 64 kuruşa,

120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 1 lira 41 kuruş, ikinci aktarma ücreti ise 1 lira 6 kuruşa yükseldi.

Öğrenci biniş ücreti: 2 lira 40 kuruştan 2 lira 58 kuruşa,

Öğretmen ve 60 yaş kartlarında biniş ücreti 6 lira 11 kuruştan 6 lira 58 kuruşa yükseldi.

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam, Haziran ayı itibariyle geçerli olacak. Buna göre, İzmirli vatandaşlar ESHOT, İZDENİZ, İZULAŞ, İZTAŞIT, İzmir Metro ve tramvayı 54 kuruş zamlı tarife ile kullanacak.

Gündem Haberleri