Jandarma Genel Komutanlığı atamaları kararnamesi! Generalliğe yükseltilen, terfi eden albaylar, tuğgeneral atama kararları isim listesi 2022

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi 13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan liste kapsamında Generalliğe terfi eden albaylar ve yükselen tuğgeneral isimleri de belirlenmiş oldu. İşte o liste!

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2022/397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni liste kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde generallik rütbesine yükselen isimleri ile emekliliğe sevk edilen generaller isim listesi belirlenmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 general emekliliğe sevk edilirken, Özlem Yılmaz Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev alan ilk kadın generali olma başarısını gösterdi. Pek çok albay generallik rütbesine yükseltildi. İşte o isim listesi! 

GENERALLİĞE YÜKSELTİLEN ALBAYLAR 2022! JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KARARNAMESİ İLE TUĞGENERAL OLAN ALBAYLARIN İSİM LİSTESİ...

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi ile albay rütbesi tuğgeneral olarak yükseltilen isimler arasında şu kişiler yer aldı;

İdris Tataroğlu 

İlhan Şen

Hüsamettin Erol 

Emrullah Büyük 

Adem Şen

Tahsin Saruhan

Mücahit Avkıran 

Uğur Özmen

Zafer Tombul 

Çetin Cengiz 

Tarık Hekimoğlu 

Özlem Yılmaz (Özlem Yılmaz aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Generali olarak tarihe geçti)

 

JANDARMA ATAMA KARARNAMESİ İLE GENERALLİĞE YÜKSELEN TUĞGENERALLER LİSTESİ AĞUSTOS 2022! KORGENERAL OLARAK ATANAN KİŞİLER ARASINDA KİMLER VAR?

Aynı kararname kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Tuğgeneral kadrosunda görev almakta olan çok sayıda isim de Korgeneral rütbesine yükseltildi. 

Coşkun Sel

Tekin Aktemur 

Selçuk Yıldırım 

Murat Bulut 

Halil Şen

Ünsal Bulut 

Cemil Lütfi Özkul 

Nuh Köroğlu 

Ferdi Korkmaz 

Cengiz Yıldız 

Yusuf Ziyaddin Cavlak 

Şakir Uslu 

Recep Yalçınkaya 

Nurettin Alkan 

Semih Okyar 

Hüseyin Kurtoğlu 

İsmail Balıbek 

Gündem Haberleri