Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Maaşlı 5 Bin Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Yapacak! Başvuru Tarihleri Ve Şartları!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru tarihleri ve başvuru şartları kamuoyuna açıklandı.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru tarihleri ve başvuru şartları kamuoyuna açıklandı.

Türkiye'de uzun bir süredir beklenen Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı yayımlandı. Buna göre 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak.



Jandarma Genel Komutanlığı'nın sözleşmeli uzman erbaş alımına dair bugün kılavuz yayımlandı. Bu kılavuzda yer alan esaslara göre 5 Bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Alımı yapılacak olan personellerin 3.770'i Jandarma Komando/Asayiş, 925'i Mesleki Nitelikli, 265'i Muhabere, 14'ü At Bakıcısı, 13'ü Bot Serdümeni, 10'u Havacılık, 3'ü Dalış Amiri branşlarında görevlendirilecekler. Toplamı ise bu şekilde 5 Bin rakamına tamamlanacak.



BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?



Jandarma Genel Komutanlığı'nın 5 Bin sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru tarihleri de belli oldu. Buna göre adaylar 21 Ocak 2021 ile 31 Ocak 2021 tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu başvurular tamamen elektronik ortamda yapılacak. Başvuru yapmak isteyenler işlemlerini Jandarma Personel Temin Sistemi üzerinden e-devlet bilgileri ile tamamlayabilecekler.



BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?



-Lise, önlisans ve lisans mezunları KPSS puanlarına göre başvuru yapabilecekler. KPSS puanı olmayan adayların başvuru yapmalarına imkan tanınmayacak.



-Başvuru yapacak adayların 2019 ve 2020 KPSS sınavlarının birinden en az 50 puan almış olmaları gerekecek



-İlköğretim mezunu adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Onların başvuru işlemleri kılavuzun 4. maddesindeki esaslara göre yapılıp sınava davet edilecekler



-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak



-20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını tamamlamamış olmak



-Askerlik hizmeti yaparken askerliğe elverişli değildir raporu alarak terhis edilmemiş olmak



-İlgili sınavları başarı ile geçtikten sonra sevk edildikleri hastanelerden gereken sağlık raporlarını alabilecek olmak



-En az 160 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak



-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak



-Devlete karşı işlenen suçlar dahil kasten işlenmiş bir suçtan dolayı mahkum olmamak



-Adli veya askeri mahkemelerce taksirli suçlar dahil olmak üzere 30 günden daha fazla süreli ceza almamış olmak



Emlak365.com

Gündem Haberleri