Kabine Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Arsa, Konutta KDV İndirimi, Çanakkale Köprüsü Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mart tarihli toplantı sonrasında kabine kararlarını duyurdu. İşte kabine kararları, emekli bayram ikramiyesi ve asgari ücrete ara ek zam açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek alınan kritik kararları açıkladı. Toplantıda özellikle de milyonlarca kişi emekliye bayram ikramiyesi ve asgari ücrete ara ek zam açıklamasını beklemeye başlamıştı.

28 Mart tarihli kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın sonuçlarına değinirken NATO Liderler zirvesinde yapmış olduğu görüşmelere değindi. İki ülke arasında yaşanan savaşın sona ermesi için ikili görüşmeleri sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha "dünya 5'ten büyüktür" diyerek dünya barışına dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "1915 Çanakkale Köprüsü'nün o görkemli görüntüleri altında ezildiklerini biliyoruz. Unutmayın, orta açıklıkta daha önce Japonya 1 numarayken şu anda bu köprümüz dünyanın 1 numarası olmuştur. Bundan dolayı herhangi bir takdirinizi beklemiyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını engelleyemeyeceksiniz.

Ülkemizin en büyük 10 ekonomisi arasına girmesini baltalayamayacaksınız. Zorlu mücadeleleri birlikte verdiğimiz milletimizin 2023'te bu kutlu yürüyüşe bir kere daha güç vermesine mâni olamayacaksınız. Türkiye'yi dünyanın en üst ligine çıkaracağız. Zorluklarımız, engellerimiz, sorunlarımız, önümüze kurulan tuzaklar yok mu? Hepsi var. Ama bunların hepsinin üstünde bizim milletimize hizmet etme kararlılığımız var.

1915 Çanakkale Köprüsünün bir diğer önemli özelliği yap işlet devret modeli ile ülkemize kazandırdığımız son şahane eserdir. Ama Bay Kemal bunu anlamaz. Her yiğidin karı değil. Bunun için bu alanda mürekkep yalamak lazım. Yılladır bu yöntem üzerinden bizi yerden yere vuruyorlar. İGA'yı da yaptık onun üzerinden de konuştular. Şu anda dünyadaki 3 büyük havalimanından biri İstanbul Haval Limanı. İnsanların kafasında soru işareti oluşturarak bu projenin üzerinde gölge yaratmak için hemen harekete geçtiler. Yapılan analizler 2024 yılında KÖİ projelerinin bütçeye yükünün biteceğini, 2025 yılında ise para girişinin başlayacağını gösteriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAYAT PAHALILIĞI, ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Eğitimden sağlığa, spordan sosyal desteklere kadar insanımızın refah seviyesini Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine biz çıkardık. Sadece yatırım yapmakla, eser ortaya koymakla kalmadık, siyasi, diplomatik, askeri etki alanımızı güçlendirdik. Yürütülen 5. kol faaliyetlerine rağmen bölgesinin lideri, sözü dinlenen ülkeler arasına soktuk. Ülkemizin vakti ve enerjisi vesayet güçleri üzerinden, siyasetin altı boşaltılarak heba edildi. Terör örgütlerinin saldırıları ile sosyal kaos çıkarma çabaları ile milletimizin huzuruna kast ettiler.

2018 senesinde en çarpıcı örneğini yaşadığımız ekonomik tuzaklara karşı ülkemizi koruma altına aldık. Biz tamda bu mücadelenin içindeyken koronavirüs salgını başladı. Salgın küresel bir depreme dönüştü. Bu süreç maruz kaldığımız adaletsiz kuşatmaya rağmen ülkemizin ne kadar güçlü bir yönetim kapasitesine sahip olduğunu dost düşman herkese göstermiştir. Bizim bu dönemdeki amacımız vatandaşımızın işini, aşını güvence altına alacak bir ekonomik program oluşturmak olmuştur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA EKONOMİ AÇIKLAMALARI!

Ülkeyi ve milleti gerektiğinde en sert fırtınalardan çıkarmak için milletimiz bize yetki verdi. Bir dönem ülkesinin en parlak yıldızı olan Libya'nın nasıl parçalandığına, Suriye'ye, Ukrayna'ya bakın. Bu senaryolar bizim ülkemizde de oynanmaya çalışılmıştı. Bugün haklı olarak hep birlikte hayat pahalılığından şikayet ediyoruz. Şayet topraklarımız bu akbabaların eline geçseydi bugün hayat pahalılığını değil kararan geleceğimizi konuşuyor olacaktık.

Ülkemize sağladığımız en büyük kazanım, Türkiye'yi böyle bir duruma düşmekten kurtarmış olmamızdır. Üstelik bununla da kalmadık. Suriye'den, Afganistan, Irak'tan buraya gelenler toplam 5 milyon kişi. Türkiye mazlumların sığınağı oldu. Sıkıntılarımız geçici. Ama unutmayın kazanımlarımız bakidir, umudumuz canlı, geleceğimiz aydınlıktır. Ne yaptığımızı, nasıl yapacağımızı, sonunda ne elde edeceğimizi biliyoruz. Milletimizden bize güvenmelerini istiyoruz.

YENİ KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI!

Küresel ve bölgesel krizler karşısında ülkemizi ayakta tutmanın mücadelesini verirken idari reformları da sürdürüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekli işlemleri yaparak KDV düzenlemesini hazırladı. İlk etapta gıda ürünlerindeki KDV oranını tüm aşamalarda yüzde 8'den yüzde 1'e düşürmüştük. Şimdi de deterjan, sabun peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'ten yüzde 8'e indirdi. Yeme içme hizmetlerinin tümünde KDV oranını yüzde 8'e indiriyoruz.

Konut ve arsalarda KDV sadeleştirmesi bir diğer çalışmamızdır. Satın alınan konut metrekaresine göre belirlenen KDV uygulamasına tabi olacaktır. Net alanı 150 m2'yi aşmayan konutlarda yüzde 8'dir. Bu büyüklüğe aşan konutlar için yine yüzde 8 aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV uygulanacaktır. Arsa ve arazilerin üzerindeki KDV'yi de düşürerek inşaat sektörünün üzerindeki yükü hafifletiyoruz.

Yabancılara satılan konutta istisna süresini 1 seneden 3 seneye çıkarıyoruz. Demir çelik üreticilerinin nihai tüketicilere kadar olan sürecinde KDV tevkifatı getiriyoruz" dedi.

Gündem Haberleri