Kabine Toplantısı Bugün Yapılacak! Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Hangi Yeni Karar Alınacak, Okullar Ne Zaman Açılacak?

Ne zaman yapılacağı geçtiğimiz hafta merakla beklenen Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantı önemli gündem maddeleriyle bugün saat 15:00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Ne zaman yapılacağı geçtiğimiz hafta merakla beklenen Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantı önemli gündem maddeleriyle bugün saat 15:00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Türkiye geçtiğimiz hafta boyunca kabine toplantısının ne zaman yapılacağını merak etmişti. Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde bugün saat 15:00'da toplanacak ve kritik kararlar görüşülecek.



KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR!



Üç haftalık aranın ardından yapılacak olan Kabine Toplantısı ile çok önemli kararların alınması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddesi koronavirüs salgını olacak. Buna bağlı olarak aşı temin çalışmalarında son durum, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi, salgının ekonomik alana olumsuz yansımaları ve okulların ne zaman yeniden açılacağı masaya yatırılacak.



ANA GÜNDEM MADDESİ KORONAVİRÜS SALGINI



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarına dair geniş çaplı bir sunum gerçekleştirecek. Bu sunumda hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının salgının seyrine nasıl etki ettiği ortaya konulacak. 81 il içerisinde en olumsuz ve en olumlu sonuçların alındığı illerdeki bu görüntünün sebepleri belirtilecek. Mutasyonlu koronavirüsün Türkiye'deki etkileri ve hastanelerin son durumu da görüşülecek konular arasında yer alıyor. Ayrıca mevcut kısıtlamaların uygulanma süresi ile gevşetilme yapılmasına dair de yeni bir karar alınacak.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK



Okulların yeniden açılması hakkında 15 Şubat tarihi verilmişti. Ancak Bilim Kurulu üyelerinin açıklamalarından anlaşıldığı üzere bu tarihin biraz daha ertelenmesi talep edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılmasına dair kararı tartışacaklar. Okulların açılması konusunda yeni bir karar çıkması beklenen kabine toplantısında bu kararın 15 Mart şeklinde yeni bir tarih belirlenmesi şeklinde olması bekleniyor.



GIDA FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞLAR MASAYA YATIRILACAK



Kabine'nin bir diğer gündem maddesi de gıda fiyatlarındaki artış olacak. Bunun için alınabilecek önlemler masaya yatırılacak. Serbest piyasa ekonomisinin değerlerine zarar vermeden vatandaşların karşılaştıkları fahiş fiyatlara nasıl dur denilebileceği görüşülecek ve karara bağlanacak.



REFORMLAR GÖRÜŞÜLECEK



Kabine toplantısında hukuk ve ekonomi reformlarına yönelik çalışmadaki son durum da görüşülecek. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül birer sunum yapacaklar.



Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının bitiminin hemen ardından kameralar karşısına geçerek alınan yeni kararları duyuracak.



Emlak365.com

Gündem Haberleri