Kabine toplantısı hangi gün, ne zaman, saat kaçta yapılacak? Borçların silinmesi ve ucuz konut için hangi kararlar alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde kabine toplantısında alınacak kararlar merakla bekleniyor. Yeni kabine toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak ve hangi kararlar alınacak?

Türkiye’de çok kritik kararların alındığı kabine toplantıları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan kabine toplantılarına tüm bakanlar çok önemli mazeretleri olmadıkça iştirak ediyorlar. Burada yapılan görüşmelerde vatandaşların merakla bekledikleri konular hakkında önemli kararlar alınıyor. Peki kabine toplantısı hangi gün yapılacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Genellikle iki haftada bir Pazartesi günleri yapılan kabine toplantısının yeni takvimi araştırılıyor. Eylül ayının ilk kabine toplantısı 5 Eylül 2022 Pazartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kabine toplantısı saat 16:00’da başlayacak. Saat 19:00’a kadar sürmesi beklenen kabine toplantısında alınan kararları toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

BORÇLARIN SİLİNMESİ KARARI GÜNDEMDE!

Kabine toplantısında görüşülecek olan en önemli konu vatandaşların icra borçlarının silinmesi olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda bir kanun teklifi hazırlıyor. Bu kanun teklifinin ayrıntıları kabine toplantısında görüşülecek. Hangi vatandaşların bu imkandan yararlanabilecekleri, hangi tarihlere ait borçların silinecek olan icra borçları kapsamında olacağına bu toplantıda karar verilebilecek. Buna dair ayrıntıları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yapacağı “Millete Sesleniş” konuşması ile duyuracak.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN SON DETAYLARI GÖRÜŞÜLECEK!

Kabine toplantısının bir diğer gündemi ise sosyal konut projesi olacak. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan sosyal konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu konuda kabine toplantısında bir sunum yapılacak. Çevre Bakanı Murat Kurum gelinen noktada detayları aktaracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu projenin kapsamlı açıklamasını 13 Eylül’de yapacak ama kabine toplantısının ardından TOKİ sosyal konut projesine dair yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

Gündem Haberleri