Kabine Toplantısı İçin Geri Sayım Başladı! Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak Mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son kabine toplantısı sonrasında açıklama yapılmış ve Cumartesi günü yasakları kaldırılmıştı. Yeni kabine toplantısı yarın yapılacak. Peki, hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor, son dakika sokağa çıkma yasağı haberi ne, Pazar günü sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi etkinliğine katılacak olması nedeni ile kabine toplantısı tarihi değiştirilmişti. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak yapmış olduğu açıklamasında 14 Haziran 2021 tarihinde kabine toplantısı düzenleneceğini duyurmuştu.

Yapılan kabine toplantısı ile kademeli normalleşme sürecinin son adımı olarak yeniden normale dönüş sürecinde alınacak yeni kararlar ilan edilecekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel programı nedeni ile yapılan son dakika açıklaması ile kabine toplantısının tarihinin öne çekildiği duyurulmuş ve 14 Haziran yerine 11 Haziran 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti.

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, TAM NORMALLEŞME İÇİN KABİNE HANGİ TARİHTE TOPLANACAK?

Tam normalleşme sürecinin en önemli ve kritik toplantılarından biri olarak gösterilen toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı NATO Liderler Zirvesi etkinliği nedeni ile erkene alınmıştı. 2 toplantının tarihlerinin çakışması üzerine Kabine toplantısı erkene alınmış, 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yerine yarına yani 10 Haziran 2021 Perşembe gününe alınmıştı.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İÇİN YENİ KARAR BEKLENİYOR! PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILIYOR MU, NE ZAMAN KALDIRILACAK?

17 günlük tam kapanma kararları ile hızla düşüşe geçen vaka sayısı aşılamanın etkisi ve havaların ısınması ile insanların kapalı otamları terk etmesi gibi olumlu nedenlerle hızlı bir düşüşe geçmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günük koronavirüs vaka sayısı rakamları her geçen gün düşmeye devam ederken son kabine toplantısı ile yeniden normalleşme sürecinde uzun süredir beklenen tam normalleşme adımlarına geçiş yapılması bekleniyor.

Bu kapsamda ilk adım olarak hükümetin esnafı da rahatllatmak adına Pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulamasını kaldırabileceği belirtilirken yine lokanta ve restoranlar için de haftaiçi sokağa çıkma yasağı kısıtlaması saatleri için yeni kararlar alınabileceği belirtidi. Kabine yarın saat 15:00 itibari ile başlarken kabine sonrası alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Gündem Haberleri