Kabine Toplantısı Kararları Yeni Dönemi Başlatacak! 1 Haziran Sonrası Sokağa Çıkma Yasakları, Maske Kuralı, Seyahat Kısıtlamaları, Kafe Ve Restoranlara Açılış Düzenlemeleri!

1 Haziran'dan sonra uygulanacak olan koronavirüs tedbirleri bugün resmen belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılacak olan kabine toplantısından kritik kararlar çıkacak. Tüm Türkiye'nin gözünü çevirdiği kabine toplantısında hangi kararlar alınacak? İşte alınacak bazı kararların detayları...

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede alınacak olan tüm tedbirler süreç boyunca kabine toplantısında kararlaştırıldı. Kabine toplantısında başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm diğer ilgili bakanlıkların çalışmaları gündeme getirilip koronavirüs tedbirlerine dair yol haritası çıkarılıyor. 1 Haziran sonrasında uygulanacak tedbirlerin kapsamı da bugün netlik kazanacak.

Bugun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdooğan'ın yönetiminde yapılacak olan kabine toplantısında 1 Haziran sonrasının planlaması netleşecek. Alınacak olan kararlar ise akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna ilan edilecek. Peki kabine toplantısında hangi kararlar alınacak? Hangi kısıtlamalar kaldırılırken hangi kısıtlamarde gevşeme yapılacak? Sokağa çıkma yasakları kaldırılacak mı? Maske yasaklarına nasıl bir düzenleme getirilecek? Seyahat kısıtlamalarına son verilecek mi? Restoranlara ve lokantaları hangi şartlarla müşteri kabul etme izni verilecek?

KAFE VE RESTORLAR İÇİN 1 HAZİRAN KARARI NE OLACAK?

Kabine toplantısından restoran, kafe ve lokanta gibi işletmeler için yeni bir karar çıkması bekleniyor. Bu işletmeler 1 Haziran sonrasında müşteri kabul etmeye başlayabilecekler. Ancak bunun belirli şartları olacak. Eski normale direkt olarak dönüş yapılmayacağı için bu şartların yerine getirilmesi istenecek. Öncelikle bir müşteri kotası uygulanacak ve muhtemelen bu kota yüzde 50 olacak. Ayrıca HES kodu zorunluluğu ve sosyal mesafeye göre masa yerleşimi yapmak zorunlu olacak.

DÜĞÜNLER KISMİ İZİN GELİYOR?

1 Haziran'dan itibaren düğünler için de kısmi izn verilecek. Bugün kabine toplantısında alınacak olan karar ile belirli şartlar altından düğünler yapılabilecek. Düğünler için açık alanlarda müsaade edilecek. Sınırlı sayıda kişinin katılacağı düğünlerde çeşitli tedbirler de uygulanacak. Bu şartlar altında düğün salonları açık alanlarında düğün organizasyonlarına açılabilecekler. Kapalı alanlar için verilecek karar ise en erken Temmuz ayında belli olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINA DÜZENLEME

1 Haziran ile beraber sokağa çıkma yasakları için de düzenleme yapılacak. Turizm sezonunun açılması ile sokağa çıkma yasaklarının saatleri yeniden belirlenecek. Hafta içi akşam 21:00'da başlayan sokağa çıkma yasakları 24:00'da başlatılacak. Bunun yanında hafta sonu sokağa çıkma yasakları da kaldırılıp akşam sokağa çıkma yasaklarına geçilecek. Bir iddiaya göre ise de tüm sokağa çıkma yasaklarına son verilecek.

KIRAATHANELER, HALI SAHALAR, SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Spor salonları, halı sahalar, kıraathaneler için de verilecek karar merak ediliyor. Bu sektörlerde faaliyet gösterenler ciddi bir ekonomik sorunla karşı karşıya kaldılar. Belirli tedbirler eşliğind ebu işlletmelerin faaliyetleri 1 Haziran itibariyle yeniden başlatılacak. Kurallara uymak kaydıyla bu işletmeler müşteri kabul etmeye başlayabilecekler.

1 HAZİRAN SONRASI MASKE KARARI

1 Haziran sonra için verilecek bir diğer karar da maskeler için olacak. Koronavirüs aşısı olan insanların sayısının artması, turizm sezonunun gelmesi gibi gelişmeler dikkate alınıp Sağlık Bakanlığı'nın da tavsiyesi ile 2 metrelik mesafe şartıyla maske yasağı kaldırılacak. Sahillerde, parklarda ve bahçelerde bu şartın yerine getirilmesi ile maske takmak zorunlu olmayacak.

SEYAHAT KISITLAMALARI KALDIRILACAK MI?

Kabine toplantısından bugün seyahat kısıtlamaları ile alakalı da bir karar çıkması bekleniyor. Buna göre Türkiye'de uygulanmakta olan tüm seyahat kısıtlamalarına 1 Haziran itibariyle tamamen son verilecek. Turizm sektörünün yerli turisleri kaybetmemesi için alınacak bu karar ile yasaksız bir Türkiye'ye yeniden dönüş yapılacak.

Gündem Haberleri