Kabine Toto Başladı! Kabine-Değişikliği Son Dakika Kulis 2022: Kabine Değişikliğinde İsmi Geçen Bakanlar

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün istifası sonrası kabine değişikliği listesi bir kere daha gündeme geldi. Son dakika kulis haberleri ile kabine değişikliğinde ismi geçen bakanlar, kabinede revizyon!

Kabinede revizyon haberleri Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün istifa ederek yerine Bekir Bozdağ'ın atanması ile yeniden gündeme geldi. Kabinede değişecek bakanlar hakkında yeni açıklamalar ve iddialar ortaya atılırken kabine değişikliği kulis haberleri vatandaş tarafından da yakından takip ediliyor.

AK Parti'de 2023 seçim hazırlıkları başlarken seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bazı bakanların görevinden alınacağı, kabinede bazı önemli değişikliklere gidileceği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 bakanın üzerini çizdiği iddia edilirken kabinede değişecek bakanlar için de isim listesi basına sızdırıldı.

KABİNE-DEĞİŞİKLİĞİ SON DAKİKA: AK PARTİ KULİS HABERLERİ!

Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre yeni kabine değişikliği için AK Parti kulisleri bir kere daha hareketlendi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün görevinden istifa etmesinin ardından yerine Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni Adalet Bakanı olarak atandı. Bakanlıkta görev değişimi yapılarak Bozdağ resmi görevine başlamış oldu.

SON KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI AK PARTİ KABİNE ÜYELERİ VE YENİ BAKANLAR 2022 LİSTESİ!

Bugüne kadar gerek görevden almalar gerekse de istifalar sonrasında bazı bakanların isimleri değişti. Yapılan son görev değişimi ile 2022 bakanlar listesi şu şekilde sıralandı;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Alie ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Ticaret Bakanı Mehmet Muş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE İSMİ GEÇEN BAKANLAR! KABİNEDE REVİZYON NE ZAMAN OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekonomide yeni bir dalgalanma oluşmaması için kabine revizyonu için toplu olarak görevden almalar yerine kademeli olarak görev değişimleri yapacağı iddia edilirken kabine değişikliğinde gidecek olan bakanlar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olarak iddia edildi. Hatta yeni Dışişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın isminin geçtiği belirtiliyor.

Gündem Haberleri