Kabine Yeniden Toplanıyor Gündem Yeni Yasaklar! Tedbirler, Sıkılaştırma Artırılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı haftanın ilk günü akşam saatlerinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı haftanın ilk günü akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Beştepe'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek toplantıda çok fazla gündem maddesi olacak.

Toplantının ana gündem maddesi ise yeni dönem tedbirleri olacak. Özellikle şehirlerin vaka sayılarında yaşanan artışlar ve tedbirlerin son durumu ele alınacak.

MUTASYONLU VİRÜSÜN OLDUĞU İL SAYISI ARTIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında ele alınacak ilk konunu mutasyonlu virüs sayılarının illerde gösterdiği artış olacak. Daha hızlı yayılan ve daha ölümcül olabildiği ifade edilen mutasyonlu virüs sayılarına dair son veriler Bilim Kurulu Toplantısında açıklanmıştı. Kabine Toplantısında enine boyuna ele alınması beklenen konunun 76 şehirde görülen bu virüs için önlemler alınması bekleniyor.

Türkiye genelinde son dönemlerde 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Afrika, 1 ilde 2 California-New York ve 1 adet de Brezilya mutant virüsü tespit edildi. Bilim Kurulu Toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında mutant virüsün önlenmesi adına kararlar görüşülecek. Kararların yurt genelini kapsayacak şekilde değil il bazlı olması bekleniyor.

Bazı şehirlerde yaşanan vaka artış oranlarındaki sert yükselmeler, özellikle normalleşme sürecinin hemen ardından artan vaka sayıları Kabine Toplantısının en önemli başlıklarını oluşturacak. Kabine toplantısında illerde ki vaka sayılarının nasıl azaltılacağı, bu alanda hangi adımların atılması gerektiği ele alınacak. Seçeneklerden birisi de tedbirlerin artırılması yönünde.



CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISINDAN EK TEDBİRLER ÇIKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan toplantı sonrası açıklamada, yeni ek koronvirüs tedbirlerinin olup olmayacağı merak ediliyor. Normalleşme süreci ile hemen hemen tüm şehirlerde yaşanan vaka artışlarının önüne geçilmesi için kabine toplantısından 81 il için geçerli ortak tedbirler çıkması beklenmiyor.

İllerin son durumlarına göre, valilikler tarafından verilecek kararlar ile ek tedbirler gelebilir beklentisi oluşmuş durumda. Burada önemli olan veri ise vaka sayıları olacak. Vaka sayılarına göre alınacak kararların çok düşük risk grubunda bulunan şehirler ile çok yüksek risk grubunda bulunan şehirde farklı olacağı öngörülüyor. Nüfus yoğunluğu fazla olan, vaka oranlarında yüksek artış eğilimi oluşan şehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere farklı ek tedbirlerin gelebileceği de ihtimaller arasında tutuluyor.

Gündem Haberleri