Kabineden Karar Çıktı! Öğretmenlere İlave Ek Ders Ödemesi Yapılacak

Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen KYK kredilerine ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarının arasında ücretli öğretmenlere ek ders ödemesi de vardı. İşte o açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Erdoğan, alınan kredilerin geri ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kredi ödemelerinin sadece ana para olarak ödeneceğini duyurdu.

KYK KREDİLERİNDE SADECE ANA PARA ÖDENECEK

Bir süredir KYK kredi faizlerinin silinip silinmeyeceği gündemde yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca öğrencinin yakından takip ettiği KYK kredilerinin geri ödenmesine ilişkin açıklamasında  "Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar." ifadelerini kullandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE EK DERS ÖDEMESİ

Ücretli öğretmen ve usta öğreticilere ek ders ödemesi yapılmasına ilişkin de sevindiren açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 milyon 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. " açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri