Kabus Bitiyor! Bilim Kurulu Üyesi Profesör Açıkladı: Koronavirüs Ne Zaman Sona Erecek 2022, Pandemi Bitecek?

Tüm dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine ve büyük bir ekonomik çöküş yaşanmasına neden olan koronavirüs sonunda bitiyor! Pandemi ne zaman tamamen bitecek, sona erecek 2022?

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde 2020 senesinde ortaya çıkan ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insanoğlunun büyük bir varoluş sınavı vermesine neden olmuştu. Sınırların öneminin kalmadığı ve küreselleşmenin etkisini arttırdığı günümüzde ülkeler bir bir sınırlarını kapatma kararı almış, uçuş yasakları ile küresel tedarik sıkıntısı baş göstermişti.

Kendi kendine yetmeyen ülkeler büyük sorunlar yaşarken, hastalığın büyük bir hızla yayılmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilan etmiş, koronavirüs aşısı için çalışmalar başlamış, ilk aşılama çalışmaları başlanana kadar tüm dünya genelinde zorunlu ve sert tedbir kararları ile karantina uygulamaları hayata geçirilmişti. Yeni varyantlar ile hastalık insanlığı sınamaya devam ederken beklenen müjdeli haber geldi.

KORONAVİRÜS NE ZAMAN BİTECEK 2022, HANGİ TARİHTE SONA ERECEK, SON BULUR?

İlk çıktığında pek çok kişinin önemsemediği, komplo teorilerine konu olan pandemi ölüm oranının artması ile insanları dehşete sürüklemiş, hastalığın her evresinde alınan kararlar farklı tepkilere neden olmuştu. Süreçte pandemide aşılama çalışmaları umut ışığı doğmasına neden olurken hastalığın yayılım hızının artmasına rağmen ölüm oranının düşmesi umut vermişti.

Konu hakkında açıklama yapan ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, hem vaka sayılarının hem de ölüm oranlarının düşmeye başladığını bunun da aşının etkinliğini kanıtladığını belirterek "Omicron etkisiz bir varyant. Bunun ardından gelecek yeni varyantta hastalık tamamen yok olacaktır. Havaların ısınması ile yeni vaka sayısı düşecektir.

Pandemi bitene kadar herkesin toplu ve kapalı ortamlarda maske takması, her 3 ayda bir hatırlatma dozu yaptırmalarında fayda var. Benim şahsi fikrim Mayıs ayında pandemi bitti deriz. Omicron sonrası Covid 19 hep hayatımızda yer alacak ancak grip gibi hayatımızı tehdit etmeyecek" dedi.

Gündem Haberleri