Kadir Şeker hakkında beklenen karar çıktı! Kadir Şeker tahliye mi edildi?

Türkiye gündeminde geniş yer tutan Kadir Şeker'in tutukluluk durumu sonuçlandı. Mahkeme, Kadir Şeker için kararını verdi .İşte ayrıntılar.

 Konya'da şiddete uğrayan bir kadını kurtarmak için Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker için 12,5 yıl hapis cezası verilmişti. Uzun süredir devam eden davada geçtiğimiz günlerde Şeker’in cezası 10 yıla indirilmişti. Fakat Kadir Şeker’in avukatı duruma itiraz etti ve genç için beklenen karar çıktı.

Kadir Şeker için tahliye kararı verildi!

Şubat 2020’de Konya Selçuklu’da yürümekte olan Kadir Şeker, sevgilisi Ayşe Dırla’yı döven Özgür Duran’ı engellemek istedi. Bu sırada çıkan arbedede Şeker, Duran’ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Gözaltına alınan Şeker, ifade vermesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kasten öldürme suçundan yargılanan Kadir Şeker’e, ömür boyu hapis cezası verilmiş, mahkeme heyeti suçun haksız tahrik altında işlendiğine kanaate getirerek cezayı önce 15 yıla daha sonra da 12,5 yıla indirdi.

Avukatın itirazı kabul edildi

Yargıtay’ın kararı sonrasında tutuklu sanık Kadir Şeker, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden yargılandı. Duruşmada savcı, son mütalaasında daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini ifade ederek, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesine ve Şeker’in cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesi talep edildi.

Şeker’in avukatları, dün bir üst mahkeme olan 4’üncü ağır Ceza Mahkemesi’ni tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul ederek, Kadir Şeker’in tahliyesine karar verdi.

Kadir Şeker’in bugün cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuşması bekleniyor.

Gündem Haberleri