Kadir Topbaş Sevenleri ve Ailesi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için İBB’nin Saraçhane Yerleşkesi Önünde cenaze töreni düzenlendi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için İBB’nin Saraçhane Yerleşkesi Önünde cenaze töreni düzenlendi. Koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren siyasetçi için İBB binası önünde üstü kapalı alanda düzenlenen törende, Topbaş ile ilgili kısa bir video izletildi. Ardından özgeçmişi okundu. Törende Topbaş’ın yakınları ve ailesi tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul Valisi Açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşma kapsamında siyasetçinin ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diledi. Açıklamasında ‘’ İstanbul’a hizmet eden Kadir ağabeyimiz uğurlamak için burada toplandık. Mekanı cennet olsun, derecesi Ali olsun diyoruz. Allah hepimize sayılı bir nefes vermiş. Yaptığımız her şey ilahı kamerada yer alıyor. Bir hoş seda bırakarak buradan ayrılabilmek herkese nasip olsun. Kadir Topbaş’ı tebessümü ile hatırlayacağımız. Zor günlerimizde gülümsemesi ile hepimize cila çekmişti. Ayrımcılık nedir bilmeden hareket etmiştir. Hizmet yolculuğuna ise Beyoğlu’nda başlamıştır. Bizler ondan bize hakkını helal etmesini istiyoruz.’’ dedi.

Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Topbaş’ın cenaze törenine katılan isimler arasında Ekrem İmamoğlu da yer alıyordu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘’ İstanbul gibi bir şehri yönetmek üzere vatandaş tarafından göreve getirilmek bir onurdur. Her insana nasip olmaz. Maalesef Kovid-19 tedavisinde kaybettiğimiz Kadir Topbaş beyefendiyi hep beraber uğurluyoruz. Az önce bahsettiğim onuru ise Kadir Topbaş tam 4 kez yaşamıştır. İBB Kurumu için önemli bir yere sahiptir. Vatandaşımız kendisine büyük teveccüh göstermiştir. İBB fertleri her zaman kendisini anacak ve saygı duyacak. Kimsenin kalbini kırmamaya özen gösteren bir siyasetçiydi. İstanbul ve bize 20 yıl hizmet verdi. Allah razı olsun, mekanı cennet olsun.’’ dedi.

İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise Topbaş’ın sadece bir siyasetçi değil, onun için 35 senelik yakın bir dava arkadaşı olduğunu belirtti. Topbaş’ın vefatını da ilk olarak Twitter üzerinden paylaşmış olan Göksu, üzüntülerini dile getirdi.

Gündem Haberleri