Kadroya Geçen 4/D'li Taşeron İşçi ve Kamu Çalışanları İçin Bayram İkramiyesi, Tediye ve Harçlık Kaç Lira?

Kamu çalışanları ve taşeron işçiler için bayram ikramiyesi ve cep harçlığı hakkında sevindirici haberler geldi.

Kamu çalışanları ve taşeron işçiler için bayram ikramiyesi ve cep harçlığı hakkında sevindirici haberler geldi. Kadroya geçen taşeron işçiler ve kamu çalışanları ne kadar bayram ikramiyesi alacak?

Taşeron şirketlerde çalışırken kadroya geçen işçiler ile kamu işçileri için ödenecek ilave tediye tarihleri Resmi Gazete ile ilan edilmişti.



Yani işçilere ikramiye ödemeleri yapılacağı ilan edilmişti. Yapılan yeni açıklama ile bu ödemelerin yapılacağı tarihte belli oldu.



İlave Tediye (İkramiye) İkinci Ödeme Tarihleri Ne Zaman?



İlave tediye ödemeleri için ikinci ödeme Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak.



Yani Taşeron işçilere tediye ödemesi Ramazan Bayramı tatilinin birinci günü olan 4 Haziran Salı gününden önce yapılacak.



Yapılan bu ödeme ile kamu işçileri ve taşeron işçiler bayram öncesi çifte ödeme almış olacak.



4/D Sürekli İşçi Kadrosu İkramiye Ödemeleri



Kanunlara göre 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen kişiler için imzalanan toplu iş sözleşmesi maddeleri gereğince aynı yıl içerisinde 10 günlük çalışma bedelleri ikramiye olarak ödeniyor.



Genelde bu ödemeler yılın ilk döneminde 5 günlük, belirlenen ikinci bir tarihte ise 5 günlük olmak üzere 2 kere yapılıyor. Ocak ayında yapılan ilk ödemenin ardından ikinci ödeme normal koşullarda Temmuz ayı içerisinde yapılacaktı ancak hükümetin Ramazan Bayramı öncesi bu ödemeyi hesaplara geçeceği açıklandı.



Kamu İşçisine Bayram İkramiyesi / Taşeron İşçilere Bayram İkramiyesi Var Mı?



Ödenecek olan ikramiye rakamlarına ek olarak taşeron işçilere ve kamu işçilerine Ramazan Bayramı öncesi bayram harçlığı olarak 75 lira ödeme yapılacak.



Yani 4D taşeron işçi ve kamu işçileri bayram harçlığı olarak 75 lira ek ödeme alacak.



Emlak365.com



Gündem Haberleri