Kağıthane'de Kira ve Taşınma Yardımı Yapılacak!

Geçtiğimiz günler de İstanbul Kağıthane'de yaşanan üzücü bina çökmesi ve tahliye edilen evlerin ardından destek yolda.

Geçtiğimiz günler de İstanbul Kağıthane'de yaşanan üzücü bina çökmesi ve tahliye edilen evlerin ardından destek yolda. Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz günler de İstanbul Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akkaya Sokak 'ta meydana gelen 4 katlı binanın çökmesinin ardından 5 katlı bir binada riskli olduğu nedeniyle yıkımına karar verilmiş ve yıkılmıştı.



Bunun ardından Yahya Kemal Mahalle sakinleri korku ve panik içerisindeydi. Ardında 19 bina tahliye edildi. Yetkililer hasar tespiti yaparken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.



Kağıthane'de Kira ve Taşıma Yardımı Yapılacak!



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada " "Yarın sabah 126 haneye, hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira, taşınma yardımı yapılacak" olacağını belirtti.



İstanbul Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akkaya Sokak 'ta çöken bina sonrasın da Afet ve Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürülen Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde basın ekibine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar açıklama yaparak konu hakkında bilgi verdiler.



Önceliği 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak olan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akıcı Sokak'taki binanın yıkıldığını, daha sonra başka bir binayıda kontrollü olarak tüm önlemleri alarak yıktıklarını hatırlattı. Aynı zaman da Ali Yerlikaya "Aileler ve komşularla bir araya geldik. Onların üzüntülerini paylaştık. Koordinasyon merkezimiz görevinin başında. Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arayıp talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile dün defalarca görüştük" açıklamasını yaptı.



Açıklamalar sıraında bir muhabirin evde ziynet eşyası bulunan ve kirada oturan için nasıl bir yol izleyecekleri konusunda soru yönettiğinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; "Bugün tatil ama yarın sabah 126 haneye hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak. Devletimiz, hükümetimiz, belediyemiz hep beraber buradaki acıyı gidermek için el birliği yapıyoruz. Sevincimiz bir tane yaralımızın olmaması. Üzüntümüz, keşke böyle bir olay olmasaydı. Bütün hane halkının telefon numaralarını aldık, aramızda bir WhatsApp grubu kurduk, irtibatlaşıyoruz. Sağlıklı bir şekilde ama hızlı, 126 hane sahibinin hoşnut olacağı bir süreci burada başaracağız" açıklamasını yaparak sözlerini sonlandırdı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri