Kahramanmaraş ve Adıyaman beşik gibi sallanıyor! AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

6 Şubat tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ortaya çıkardığı büyük enerji fay hatlarında hareketliliğe neden oldu. Türkiye adeta beşik gibi sallanırken son depremler listesi yayımlandı!

Kahramanmaraş beşik gibi sallanıyor! AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi - Yarattığı  büyük tahribat ve can kaybı nedeni ile asrın felaketi adını alan Kahramanmaraş depremi sonrası fay hareketliliği ve deprem fırtınası tüm hızı ile sürüyor. 

6 Şubat tarihinde 04:17'de 7.7 şiddetinde ve 13:24'te 7.6 şiddetinde yaşanan iki büyük deprem ile depremin  merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman nerede ise tamamen yıkılırken Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Adana ve Elazığ'da deprem nedeni ile yıkılan binalar ve can kayıplarının olduğu iller arasında yer almıştı. 11 ilde OHAL ilan edilirken büyük deprem sonrası ortaya çıkan enerji pek çok fay hattını da harekete geçirmişti. 

AFAD SON DAKİKA DUYURDU! AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni depremler açıklandı. 6 Şubat Pazartesi günü ilki Pazarcık ikincisi ise Elbistan merkez üslü iki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş'ta deprem fırtınası sürüyor. AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile sabah 05:23 sularında 4.4 şiddetinde yeni bir deprem yaşandığı açıkandı. 

Yaşanan deprem Kahramanmaraşlıların bir kere daha güne korku ile uyanmasına neden oldu.

Adıyaman'da ise 4.2 şiddetinde deprem saat 07:15 sularında yaşandı. Yaşanan depremler OHAL ilan edilen diğer komşu şehirlerde de hissedilirken artçı sarsıntıların devam edeceği açıklanmıştı. Deprem paylaşımları altına yorum yapan çoğu kişi ise depremlerin daha şiddetli hissedildiği konusunda fikir beyan etti.

Gündem Haberleri