Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 198. saat mucizesi! Abi kardeş enkazdan sağ çıkartıldı

Kahramanmaraş depreminin üzerinden bugün 9. günü girilirken bölgede arama kurtarma çalışmaları da sonlandırılmaya başlanmıştı. Kahramanmaraş'tan ise çifte mucize haberi geldi.

Kahramanmaraş'ta 198. saat mucizesi! Abi kardeş enkazdan sağ çıkartıldı - 6 Şubat 2023 tarihinde ilk olarak 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak yaşanan 7.7 şiddetindeki depremle Türkiye güne felaketle uyanmıştı. 

10 şehirde büyük yıkıma neden olan deprem nedeni ile bölgede büyük bir karmaşa yaşanırken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle hasarlı olan binalarda yıkılmış depremde büyük yıkıma uğrayan Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman'da nerede ise sağlam bina kalmamıştı. Yaşanan depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları tüm hızı ile devam ederken deprem bölgesinden yeni mucize haberleri gelmeye devam ediyor. 

KAHRAMANMARAŞ'TA ENKAZ ALTINDA KALAN İKİ KARDEŞ KURTARILDI! 

Bugün yaşanan büyük depremin 9. günü itibari ile bölgelerde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken yeni mucize haberleri de gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta yapılan arama kurtarma çalışmalarında ses alan ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda enkazdan yeni bir mucize haberi geldi. 

Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu ilçesi Sütçü İmam Mahallesi Salman Zülkadiroğlu Bulvarı'nda yıkılan Pınar Apartmanı'nın enkazında yapılan çalışmalarda ses alan ekipler enkaz altında kalan 17 yaşındaki Muhammed Enes ile 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki'yi 198. saatte kurtardılar. Aynı zamanda Adıyaman'da ekiplerin bir kişiden ses aldıkları ve 18 yaşında olduğunu söyleyen çocuğu kurtarmak için çalışmaların sürdüğü dile getirildi. 

SON DAKİKA MÜJDELERİ PEŞ PEŞE GELDİ! 

Yapılan son dakika açıklaması ile Adıyaman'da enkaz altında olduğu belirtilen 18 yaşındaki çocuğun da enkazdan sağ kurtarıldığı açıklanırken Kahramanmaraş'ta kurtarılan iki kardeşin yer aldığı enkazda bir kişinin daha yaralı olarak kurtarılmak için çalışıldığı belirtildi. Adıyaman'da enkazdan çıkartılan kişinin adı Muhammed Cafer Çetin olarak açıklandı.

Gündem Haberleri