Kahramanmaraş yine sallandı! AFAD ve Kandilli'den deprem açıklamaları!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi birer açıklama yaparak Kahramanmaraş'ta şiddetli bir deprem daha meydana geldiğini açıkladılar. Kahramanmaraş merkezli son deprem ile alakalı olarak teknik detaylar belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve çok sayıda ilde yıkıma neden olan depremin ardından bölgede artçı depremler devam ediyor. Bu gece bölgede yine orta şiddetin üzerinde bir depremin daha gerçekleştiği bildirildi. Bu depreme dair teknik detayları hem AFAD Deprem Dairesi hem de Kandilli rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü açıkladılar. 

DEPREM BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre saat 22:31'de Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bir deprem gerçekleşti. Bu depremin şiddeti Kandilli Rasathanesi tarafından 5.3 olarak açıklandı. Depremin derinliğinin ise 5.4 km olduğu bildirildi. 

AFAD Deprem Dairesi ise gerçekleşen depremin şiddetini 5.1 olarak açıkladı. Ayrıca Avrupa kaynaklı deprem ölçüm merkezlerinin Reuters'e verdikleri bilgilere göre deprem 5.5 şiddetin gerçekleşti. 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ!

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde gerçekleşen deprem sadece Kahramanmaraş'ta hissedilmedi. Kayseri, Malatya, Elazığ, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay gibi illerde de sarsıntı hissedilirken vatandaşlar oldukça büyük bir endişeye kapıldılar. büyük depremin henüz enkazları kaldırılmamışken gerçekleşen deprem vatandaşlarda paniğe neden oldu. 

DEPREMLER SÜRECEK!

Deprem uzmanları meydana gelen depremler hakkında artçı deprem açıklaması yapıyorlar. Bu depremler uzmanların uyarılarına göre uzunca bir süre daha devam edecek. Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen artçı depremlerin şiddetinin ise büyük depremin şiddetine ulaşması beklenmiyor. Ancak ilk 3 ay boyunca 6 şiddetine kadar depremler görülebilecek. Bu depremler zamanla şiddetlerini azaltacaklar.

VATANDAŞLARA UYARI!

Artçı depremlerden dolayı yetkililer vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuyorlar. Özellikle ağır hasarlı binalara girilmemesi hatta bu binaların çevrelerinde dolaşılmaması net bir şekilde ifade ediliyor. Artçı depremlerin ağır hasarlı binaları yıkabileceği bildiriliyor. 

Gündem Haberleri